TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

Brillefri 3D på dine spil med Acer-laptop

Acer Predator Helios 300 giver dine spil dybde.

forfatter
Publiceret 18/05/2022 - 15:55

3D-skydespil er fængende. Men billederne er stadig todimensinale. Skal der dybde i handlingen, skal der specielle briller til.

Det laver Acer nu om på. Deres Predator Helios 300, som netop er blevet præsenteret på Acers årlige Next-event, kan vise ægte, brillefri 3D-grafik på skærmen.

Teknologien, som hedder SpatialLabs, kommer ikke som en stor overraskelse, da Acer allerede på sidste års Next-event præsenterede en prototype på den brillefrie 3D-grafik. Men nu er den her i virkeligheden.

3D-effekten virker ved hjælp af tre kameraer over skærmen, som følger brugerens øjenbevægelser , så PC’en kan præsentere forskellige billeder til hvert øje. Skærmen har 4K-opløsning (3840 x 2160 pixels) i almindelig 2D-tilstand, og 2K-opløsning, når der vises 3D.

3D-effekten kræver ikke nye spil specielt til platformen. Acer forklarer i pressemeddelelsen, at spil i dag allerede er desigent i 3D. For at få et eksisterende spil vist tredimensionalt skal der dog laves en profil til spillet, der genkender 3D-objekterne og opsætter det til en rumlig visning. Ved lanceringen findes der tilpassede profiler til 50 “nye og klassiske” spil, og flere vil løbende blive tilføjet.

PREDATOR HELIOS 300 SpatialLabs™ Edition PH315 55s 03
Predator Helios 300 SpatialLabs™ Edition. (Foto: Acer)

Predator Helios 300 SpatialLabs Edition er udstyret med (op til) 12. generations Intel Core i9-processor og Nvidia GeForce RTX 3080-grafik. Da det kræver en betragtelig mængde computerkraft at beregne det brillefri billede, må man nøjes med den i gamimgsammenhæng lave opdateringshastighed på 60 Hz.

Derudover annoncerede Acer også den slanke Predator Triton 300 SE-gaming-laptop, samt gamingskærmene Predator XB273K LV- og Acer Nitro XV272U RV.

Priser og tilgængelighed
Acer Predator Helios 300 SpatialLabs Edition kommer til at koste fra 28.498 kroner og vil kunne købes i september. Predator Triton 300 SE kommer til juni, og prisen starter ved 12.999 kroner. Gamingskærmene kommer i tredje kvartal.

Annonce
forfatter

John Alex Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.

Skriv en kommentar

Nej, USA forbyder IKKE alle Huawei-produkter Amerikanske myndigheders fokus er på at stoppe salget af telekommunikationsudstyr og overvågningsteknologi fra fem navngivne kinesiske virksomheder.
Smæk på skærmen hos MSI MSI Prestige 16 er en ny kontor-bærbar fra MSI, der som den første har fået skærm med bagbelysning via Mini-LED.
Koster den virkelig ikke mere? Acer Swift 5 ligner og opfører sig som et direktørlegetøj. Men den koster så lidt, at de fleste kan være med.
Få den gamle PC på det hurtige net Netgear AXE3000 giver simpel adgang til det lynhurtige Wi-FI 6E med en USB 3.0-adapter.
Musestille fra Trust Hvis du - eller dine omgivelser - er generet af klaprende taster og klikkende museknapper, så har Trust et stilfærdigt bud.
Certificeret af Google Meet Kommunikationsfirmaet Poly meddeler nu, at deres videobar-serie Studio X vil være de første Android-baserede videoenheder nogensinde, som modtager certificering til Google Meet.
Følg Lyd & Billede