TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

Brillefri 3D på dine spil med Acer-laptop

Acer Predator Helios 300 giver dine spil dybde.

forfatter
Publiceret 18/05/2022 - 15:55

3D-skydespil er fængende. Men billederne er stadig todimensinale. Skal der dybde i handlingen, skal der specielle briller til.

Det laver Acer nu om på. Deres Predator Helios 300, som netop er blevet præsenteret på Acers årlige Next-event, kan vise ægte, brillefri 3D-grafik på skærmen.

Teknologien, som hedder SpatialLabs, kommer ikke som en stor overraskelse, da Acer allerede på sidste års Next-event præsenterede en prototype på den brillefrie 3D-grafik. Men nu er den her i virkeligheden.

3D-effekten virker ved hjælp af tre kameraer over skærmen, som følger brugerens øjenbevægelser , så PC’en kan præsentere forskellige billeder til hvert øje. Skærmen har 4K-opløsning (3840 x 2160 pixels) i almindelig 2D-tilstand, og 2K-opløsning, når der vises 3D.

3D-effekten kræver ikke nye spil specielt til platformen. Acer forklarer i pressemeddelelsen, at spil i dag allerede er desigent i 3D. For at få et eksisterende spil vist tredimensionalt skal der dog laves en profil til spillet, der genkender 3D-objekterne og opsætter det til en rumlig visning. Ved lanceringen findes der tilpassede profiler til 50 “nye og klassiske” spil, og flere vil løbende blive tilføjet.

PREDATOR HELIOS 300 SpatialLabs™ Edition PH315 55s 03
Predator Helios 300 SpatialLabs™ Edition. (Foto: Acer)

Predator Helios 300 SpatialLabs Edition er udstyret med (op til) 12. generations Intel Core i9-processor og Nvidia GeForce RTX 3080-grafik. Da det kræver en betragtelig mængde computerkraft at beregne det brillefri billede, må man nøjes med den i gamimgsammenhæng lave opdateringshastighed på 60 Hz.

Derudover annoncerede Acer også den slanke Predator Triton 300 SE-gaming-laptop, samt gamingskærmene Predator XB273K LV- og Acer Nitro XV272U RV.

Priser og tilgængelighed
Acer Predator Helios 300 SpatialLabs Edition kommer til at koste fra 28.498 kroner og vil kunne købes i september. Predator Triton 300 SE kommer til juni, og prisen starter ved 12.999 kroner. Gamingskærmene kommer i tredje kvartal.

forfatter

John Alex Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Ud af mørket Er du træt af billedstøj og matte, udtværede farver, så er Logitech Litra Glow et billigt bud på løsningen.
Dell-PC'er til hverdagsbehov Fornuft og genbrugsmaterialer er kodeordene for de nye Dell Inspiron-modeller til hjemmekontor og rygsæk.
Ingen reservedele: Kunder må vente flere måneder Apple sakker bagud med reparationer.
Dell XPS med større minimalisme 2022-generationen af ultrabook'en Dell XPS 13 er skåret 1,8 gange længere ind til benet.
To skærme fra Philips til arbejde og fritid Hjemmekontor eller udekontor? Philips’ computerskærme har indbygget lyd og kamera.
De vigtigste nyheder i macOS Ventura Apple vil gøre Mac-oplevelsen bedre ved at tilføje nye produktivitetsværktøjer og kontinuitetsfunktioner til macOS.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend