TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

Brillefri 3D på dine spil med Acer-laptop

Acer Predator Helios 300 giver dine spil dybde.

forfatter
Publiceret 18/05/2022 - 15:55

3D-skydespil er fængende. Men billederne er stadig todimensinale. Skal der dybde i handlingen, skal der specielle briller til.

Det laver Acer nu om på. Deres Predator Helios 300, som netop er blevet præsenteret på Acers årlige Next-event, kan vise ægte, brillefri 3D-grafik på skærmen.

Teknologien, som hedder SpatialLabs, kommer ikke som en stor overraskelse, da Acer allerede på sidste års Next-event præsenterede en prototype på den brillefrie 3D-grafik. Men nu er den her i virkeligheden.

3D-effekten virker ved hjælp af tre kameraer over skærmen, som følger brugerens øjenbevægelser , så PC’en kan præsentere forskellige billeder til hvert øje. Skærmen har 4K-opløsning (3840 x 2160 pixels) i almindelig 2D-tilstand, og 2K-opløsning, når der vises 3D.

3D-effekten kræver ikke nye spil specielt til platformen. Acer forklarer i pressemeddelelsen, at spil i dag allerede er desigent i 3D. For at få et eksisterende spil vist tredimensionalt skal der dog laves en profil til spillet, der genkender 3D-objekterne og opsætter det til en rumlig visning. Ved lanceringen findes der tilpassede profiler til 50 “nye og klassiske” spil, og flere vil løbende blive tilføjet.

PREDATOR HELIOS 300 SpatialLabs™ Edition PH315 55s 03
Predator Helios 300 SpatialLabs™ Edition. (Foto: Acer)

Predator Helios 300 SpatialLabs Edition er udstyret med (op til) 12. generations Intel Core i9-processor og Nvidia GeForce RTX 3080-grafik. Da det kræver en betragtelig mængde computerkraft at beregne det brillefri billede, må man nøjes med den i gamimgsammenhæng lave opdateringshastighed på 60 Hz.

Derudover annoncerede Acer også den slanke Predator Triton 300 SE-gaming-laptop, samt gamingskærmene Predator XB273K LV- og Acer Nitro XV272U RV.

Priser og tilgængelighed
Acer Predator Helios 300 SpatialLabs Edition kommer til at koste fra 28.498 kroner og vil kunne købes i september. Predator Triton 300 SE kommer til juni, og prisen starter ved 12.999 kroner. Gamingskærmene kommer i tredje kvartal.

Skriv en kommentar

forfatter

John Alex Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.
MSI RTX 40: Ny prisvindende serie af bærbare Tag springet til det enestående med de nye grafikkort i GeForce RTX 40-serien og 13. generation Intel Core-processorer.
lbpluss
Den bedste til højopløst gaming? Hvis du ønsker en fantastisk spiloplevelse, og derudover neutrale og gode farver lige ud af kassen, så er dette skærmen for dig.
Wi-Fi 7 router til gaming Routeren kommer med nyt antennedesign og netværkshastighed på op til 19 Gbit/s.
Kan I høre mig derude? Jabra Speak2 er en ny generation af firmaets mødehøjttalere, der lover bedre lyd og naturlig samtale.
Remarkable 2 får endelig tastatur Tastatur og etui i ét.
lbpluss
Caffe latte-segmentets hedeste drøm 14” MacBook Pro med M2 Pro-processor er den bedste og hurtigste bærbare computer i sin prisklasse. Men Apple bør opgradere webkameraet.
Følg Lyd & Billede