TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Galaxy Note 8 afsløret i New York

Samsung undskylder for fortidens fejl og håber igen at kunne tryllebinde med gigantisk skærm og S Pen.

Ved et stort anlagt presseevent i New York, har Samsung netop officielt afsløret deres nye Galaxy Note 8.

Telefonen bygger videre på Note-seriens styrker, kombineret med seneste landvindinger fra Galaxy S8 og S8+.  Fortiden er ikke glemt, og meget klogelig valgte Samsung da også at lægge ud med at tale om Note 7, som både betød et stort økonomisk tab men også imagemæssigt knæk for giganten. Heldigvis var Samsungs trofaste støtter med hele vejen, og indledningen gik derfor primært med at takke dem.

https://www.youtube.com/watch?v=rD37VVMda88

Kæmpe skærm

Ganske som ventet, har Note 8 en aldeles gigantisk AMOLED-skærm. Hele 6.3 tommer er den på, og af infinity display-typen, hvor den går helt til og smyger sig om kanten. Fordi skærmen er så stor, fremhævede Samsung især muligheden for at bruge to apps på skærmen samtidig. Du kan sågar koble to apps sammen, så de startes samtidig med et enkelt tryk.

Til skærmen hører naturligvis den trofaste S Pen, som er et USP (unique selling point) til netop Note-serien. Denne er blevet mere præcis og med en finere spids, så den nu er endnu nemmere at tegne, skrive og farvelægge billeder med.

Banebrydende kamera

Udover skærmen lå det primære fokus på det nye kamera. Her er ligesom hos de fleste konkurrenter tale om et dual-kamera, men Samsung postulerede, at dette kommer til at sætte en ny standard for smartphone-kameraer.

De to objektiver er begge på 12MP. Det ene er et vidvinkelobjektiv og det andet en telelinse. Sidstnævnte kan ligesom konkurrenterne bruges til at zoome 2x ind. Som noget nyt og unikt, er begge udstyret med optisk billedstabilisering, så du altid får helt skarpe billeder. Dette blev demonstreret ved at sammenligne med optagelser fra iPhone 7 Plus. Sjovt som nogle producenter er nødt til at nedgøre konkurrenten i et forsøg på at fremhæve sig selv.

En anden smart funktion ved kameraet, var den nye Live Focus-funktion, der minder meget om den effekt man kan opnå med OnePlus 5 samt iPhone 7 Plus, hvor baggrunden tværes ud, så forgrunden fremhæves.

Hos Samsung lød denne funktion dog endnu mere avanceret. Via Dual Capture tager Note 8 to billeder på én gang, så du efterfølgende kan gå ind og justere og tilpasse effekten. Til trods for at livedemonstrationen var ganske cheesy, så det meget overbevisende ud. Det glæder vi os til at få lov at lege med.

Premium pris

Samsung Galaxy Note8 lanceres den 15. september, og fås i farverne guld og sort.

Den vejledende udsalgspris kommer til at ligge på 7.749 DKK. Forudbestillinger kan foretages fra og med i dag den 23. august.

(Foto: Producent)

Galaxy Note 8

Octa core (2,3 GHz Quad + 1,7 GHzQuad), 64bit, 10nm-processor og 6GB RAM (LPDDR4) 64GB/128GB/256GB intern hukommelse* og plads til 256 GB med microSD.

6,3” Quad HD + 2960×1440 (521ppi) Super AMOLED-skærm.

Batteri på 3,300mAh, med hurtig opladning kompatibel med QC 2.0 eller trådløst kompatibelt med WPC og PMA.

Frontkamera: 8MP AF (F1.7)

bagsidekameraer: Vidvinkel 12MP Dual Pixel AF (F1.7), OIS, Telefoto: 12MP AF (F2.4), OIS, 2X optisk zoom, op til 10x digital zoom.

Operativsystem: Android 7.1.1

WiFi: 802,11 a/b/g/n/ac (2,4 / 5 GHz), VHT80 MU-MIMO, 1024QAM

Bluetooth v5,0, ANT+, USB Type-C

NFC og MST, GPS + Galileo + Glonass + Beidou.

IP68-certificering.

Sensorer: Accelerometer, Barometer, Fingeraftryk, Gyro, Iris, Tryk, Puls, Nærhed, Geomagnetisk, RGB Light. Godkendelse: Iris, fingeraftryk og ansigtsgenkendelse.

Klar til Samsung KNOX.

Mål: 162,5 x 74,8 x 8,6mm, vægt 195 g (S Pen: 5,8 x 4,2 x 108,3mm, vægt 2,8 g).

Skriv en kommentar

Nyeste artikler: