WiZ giver dig smartere lys

WiZ Connected er billigere og enklere smart-belysning, som fungerer helt uden hub. Men det må ikke forveksles med Philips Hue.

Philips Lighting har skiftet navn til Signify, som også er navnet på moderselskabet for underafdelingen WiZ Connected. Nu kommer de første smarte LED-lys under varemærket til Europa efter i en periode at have været eksklusive for den amerikanske byggevarekæde Home Depot. Håbet er nok at give Trådfri-lysene fra IKEA hård konkurrence.

WiZ smart-lys er enklere og billigere end fra søstermærket Philips Hue. Og det bedste af det hele? Du behøver ikke nogen mellemstation (hub) for at koble WiZ til dit hjemmenetværk! Bare skru pæren i soklen, download app’en og slut lampen til netværket. Dermed adskiller WiZ sig fra både Philips Hue og IKEA Trådfri.

Billigere smart-belysning med WiZ

Med priser på under 200 kroner for de fleste pærer er smart-lys fra WiZ mere behageligt prissat end tilsvarende fra Philips Hue. De interiørbevidste vil nok glæde sig over, at man også kan vælge kæmpestore elegante pærer, som koster ca. 350 kroner. Ikke meget mere end en tilsvarende pyntepære af den dumme slags.

Vi bliver også lovet, at WiZ-app’en er meget enkel og intuitiv, og at opsætningen er legende let. For at opsummere en web-seance fra i går med egne ord: “Smart-lys skal ikke komme i vejen for hverdagen, men gøre den bedre og enklere.” Noget i den stil.

Et lille udvalg af smarte lysprodukter fra WiZ. (Foto: Geir Gråbein Nordby)

Virker ikke med Philips Hue

Selv om Signify altså er det nye navn for Philips-belysning, og Signify står bag WiZ-produkterne, betyder det ikke enden på Philips Hue. Hue-belysningen lever videre i bedste velgående, men vær klar over, at de to systemer ikke er kompatible. Hvis du har en Hue HDMI Sync Box eller andre Hue-produkter, så vil de og WiZ-pærerne ikke kunne snakke sammen.

Kan stemmestyres

Der findes dog en måde at forbinde dem alle sammen på, og det er at inkludere alle lysene i et smart-hjem, f.eks. med Apple, Google eller Amazon. Både WiZ og Hue kan nemlig styres med alle disse, også stemmestyres.

Dermed behøver du ikke at bekymre dig om, hvilket system dine lamper bruger, når du beder Google Assistant om at slukke lyset i gangen og tænde det i stuen. Det vil fungere alligevel.

Med denne smart-stikkontakt kan dine dumme lamper blive smarte. (Foto: Signify)

Hverdagsbelysning

Ved den europæiske lancering er der flere forskellige hverdagslyspærer til stor (E27) eller lille (E14) sokkel samt spotlights af typen GU10. Alle kan enten dæmpes i hvid eller med 16 millioner farver (RGB). Nogle fås også i temperaturjustérbar hvid farve, dvs. at man ikke får RGB-spektret, men kan justeres trinløst fra kold til varm hvid.

De fleste af pærerne koster mellem 80 og 200 kroner.

Dekorativ belysning

Filament er navnet på lyspærer til dem, der har en fin lampe og har brug for en tilsvarende dekorativ pære. Disse elpærer starter omkring 125 kroner, mens de allerstørste koster 360 kroner.

Derudover findes der bevægelsessensorer, fjernbetjening og smarte stikkontakter.

Læs mere om WiZ smart-belysning på wizconnected.com

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.
Kommenter

Skriv et svar

  Læs også

  Nu kan du spare mange penge på et nyt kamera.
  Nu er det kun tre uger til, at vi igen kan grine og græde med den charmerende Johanne & co.
  Light Speaker fra svenske Transparent er ikke som andre trådløse højttalere.
  Popprinsessen går i helt nye veje – nu på Disney+.
  Den taiwanske knallert- og motorcykelproducent afslører deres elektriske scooter KYMCO F9 i morgen.
  Undgå fejlkøb i løbet af Black Week – gå efter vores testvindere!
  Fujifilm GFX100 får hele 400 megapixel!
  Risikoen for at blive snydt er større end chancen for at gøre et kup.

  Aktuelle tilbud

  Annonce

  TAG Heuer Connected

  Vejl.pris 15990 kr Smart-ur i luksusklassen

  Logitech StreamCam

  Vejl.pris 1599 kr Til hjemmearbejde og videodrømme

  AOC CQ27G2U

  Vejl.pris 2539 kr Buet gaming-skærm til flad pris

  Acer ConceptD 500

  Vejl.pris 23499 kr En stilfuld dag på kontoret
  Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.