TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Virgins rumskib gennemfører første testflyvning

SpaceShipTwo er navnet på Virgin Galactics eget rumskib, som senere i år skal på de første ture ud i rummet. I går gennemførte fartøjet den første raketdrevne flyvning.

forfatter
Publiceret 30/04/2013 - 17:22

Virgin Galactic, en del af Virgin-koncernen og ejet af Sir Richard Branson, vil gøre det muligt for alle og enhver at blive astronaut og flyve en tur ud i det ydre rum. Nu har selskabets eget rumskib, SpaceShipTwo, så gennemført den første testflyvning, hvor fartøjet blevet drevet af sine egne raketter.

vg-ss2-test-flight-101010-02

Flyvningen fandt sted i går, mandag den 29. april, fra et sted i Mojaveørkenen i Californien. SpaceShipTwo blev fløjet op til 47.000 fod ved hjælp af et særligt fly designet til formålet, WhiteKnightTwo, hvorefter rumskibets egne raketter satte ind. Den raketdrevne flyvning varede 10 minutter og bragte rumskibet op til 55.000 fod (svarende til cirka 17 kilometers højde), hvorefter det ved egen kraft landede stille og roligt på landingsbanen i ørkenen.

original

SpaceShipTwo forlod dog aldrig for alvor Jordens atmosfære under flyvningen, men det regner Virgin Galactic med vil ske inden årets udgang.

original (1)

De første kommercielle flyvninger med passagerer er planlagt til 2015. Hvis du er interesseret kan du booke allerede nu, men du skal nok have pengepungen i orden. Når du booker din billet skal du betale et depositum på cirka 113.000 kroner og hele billetten koster fra 1.131.000 kroner.

Her kan du se en video fra flyvningen:

Kilde: Gizmodo

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategidirektør for Publish AS og journalist. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend