Computer

Software-pirat fra Tjekkiet har lavet YouTube-video, som skal vises mindst 200.000 gange. Ellers må han til lommerne!
forfatter

Jakub F er af en tjekkisk domstol blevet idømt tre års betinget fængsel og en kæmpe bøde på cirka 1,5 millioner kroner for at dele piratkopier af operativsystemet Windows og masser anden software over en periode på otte år! Det skriver Prague Daily Monitor.

Selvfølgelig havde Jakub ikke skyggen af en chance for at betale det store beløb, som skulle gå til ophavsretsindehaverne som kompensation for den økonomiske skade, de har lidt på grund af hans ulovlige aktiviteter, men så kom redningen fra en temmelig uventet kant.

The Business Software Alliance – en international brancheorganisation, der bl.a. bekæmper netop piratkopiering – tilbød at betale størsteparten af Jakubs bøde.

Til gengæld er Jakub F så blevet hovedperson i en video – The Story of My Piracy – hvor han fortæller sin historie.

“Jeg troede ikke, jeg gjorde noget galt. Jeg regnede ikke med, at jeg kunne skade de store firmaer. Jeg gjorde det ikke engang for penge, jeg gjorde det bare for sjov,” siger Jakub i videoen, du kan se herunder.

Der er bare ét aberdabei. Aftalen mellem Jakub F og Business Software Alliance går på, at videoen skal have mindst 200.000 visninger, ellers skal han betale hele beløbet på 1,5 millioner kroner alligevel!

Siden videoen blev uploadet til YouTube den 22. november, er den blevet set 160.000 gange, så Jakub mangler altså stadig 40.000 visninger, hvis han vil undgå personlig bankerot.

Annonce

Så nu er det op til os at bestemme hans skæbne. Videoen kan du som sagt se herunder, og hvis du gør, bringer du Jakub F et lille skridt længere væk fra katastrofen.

Så hvad gør du? Har Jakub fortjent at slippe med skrækken? Eller bør han punge ud og tage det fulde ansvar for sin piratkopiering? Skriv gerne dine kommentarer under artiklen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategidirektør for Publish AS og journalist. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.
Annonce
Annonce

Læs også