TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Verdens hurtigste Wi-Fi-router

Netgear Nighthawk X8 skal give Wi-Fi-hastigheder på op til 5,3 gbps!

Netgear Nighthawk X8, der også bærer det formelle navn R8500, er markedets første router, der bruger AC5300-standarden. Dette vil give næsten 2,3 gbps hastighed på 5 GHz-båndet, og 1 gbps på 2,4 GHz-båndet. Da Nighthawk X8 har to 5 GHz-kanaler, skulle den være i stand til at give samlede trådløse hastigheder på op til 5,3 gbps. I virkeligheden vil du aldrig opnå denne hastighed, medmindre routeren er placeret direkte ved siden af dine tilsluttede enheder, men hurtigt skal det nok blive!

Automatisk styring af enheder
Nighthawk X8 har otte antenner – fire interne og fire aktive eksterne antenner – hvilket øger rækkevidde og hastighed, og takket være MU-MIMO (Multi-User, Multiple-Input, Multiple-Output) tackler den fint mange tilsluttede produkter på én gang, og når tilslutning af en enhed til 5 GHz-båndet, vil den automatisk forbindes til den kanal, der passer bedst, hvilket minimerer chancen for fejltilslutning på grund af støj på båndet, eller for at routeren går i baglås, når flere enheder forsøger at hente IP-adresse samtidig.

Routeren understøtter også såkaldt Quad-stream på alle tre frekvensbånd, som gør det muligt at levere trådløs dataoverførsel til og fra fire forskellige enheder i hvert frekvensbånd – samtidig.

Routeren har en teknologi kaldet Beamforming+, som skulle sikre endnu længere trådløs rækkevidde. Nighthawk X8 bør derfor give problemfri streaming til alle enheder i husstanden, også når der overføres store mængder data, streames 4K-video eller spilles spil over internettet.

Nighthawk X8 har også USB 3.0-indgange, som forbinder din harddisk til netværket og skyen.

Pris og tilgængelighed
Netgear Nighthawk X8 kommer i slutningen af ​​november. Dansk pris har vi ikke hørt endnu, men i USA koster den USD 400. Vi forventer derfor en pris på omkring 3.500 kroner.

netgear.com

Skriv en kommentar

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.