Computer

De tre firmaer vil slå deres computerdivisioner sammen for at skabe en pc-gigant.
Annonce
Annonce
forfatter

Pc-markedet er presset. De fuldvoksne computere har mistet terræn til håndholdte enheder. Sandsynligheden for at du læser dette på smartphone eller tablet er stort set lige så høj, som for at det sker på en stationær eller bærbar computer.

Og de millioner af computere, der trods alt sælges, holder i længere tid, før de udskiftes. Windows 10 kræver således ikke mere computerkraft end de to foregående Windows-versioner, så incitamentet til at købe ny hardware er væk.

Tilbagegangen har gjort ondt hos Toshiba, Fujitsu og Vaio (som blev udskilt som selvstændigt selskab fra Sony i 2014). Ingen af de tre pc-producenter er decideret små, men de er dog dværge ved siden af Lenovo, HP og Dell.

Skal kunne måle sig med de største
Det skal der nu laves om på. I følge Bloomberg Business er de tre selskaber i gang med at fusionere deres pc-divioner i ét selskab, der volumenmæssigt vil kunne give selv de største af konkurrenterne kamp til stregen.

Bloomberg citerer Hidemi Moue, der er topchef for investeringsselskabet Japan Industrial Partners, der ejer Vaio, for at, man forventer at indgå en aftale om fusion inden udgangen af marts.

Toshibas talsmand, Hirokazu Tsukimoto, vil hverken be- eller afkræfte en snarlig sammenlængning: “Alle muligheder for omstrukturering og partnerskab er på bordet, men intet er besluttet endnu.

Dell, Lenovo og HP tegner sig til sammen for godt 52 procent af det samlede pc-marked, imens Asus, Apple og Acer hver står for ca. syv procent.

Kilder: Bloomberg, Wikipedia

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

forfatter

John Alex Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.
Annonce
Annonce

Læs også

Det kræver ikke særlige super-ører at høre forskel på hi-fi-udstyret. Enhver med en nogenlunde normal hørelse kan gøre det. Det handler alene om teknik og lidt øvelse.
Streaming-forstærker, der kan alt, hvad man kan tænke sig, og lidt til.
Engang var jagten på den bedste lyd enhver ung mands hobby. Nu foretrækker de fleste at nyde musikken som baggrunds-underholdning. De gamle dage vender aldrig tilbage. Men nutiden ligner lidt alligevel.
Nu kommer der endelig en Hegel-forstærker til vinylentusiaster.
BMW’s kommende elbil får rørt sig på testbanen.
Cambridge Audio DacMagic 200M har MQA-dekodning og hovedtelefonforstærker.
Høretelefonerne Nova H1 er lavet til kvinder og andre, der holder af at pynte sig med øreringe.
Lillebitte sub med uanede kræfter.
Især OnePlus 9 bliver en markant opgradering i forhold til OnePlus 8, mens skærmene ikke forandrer sig meget i forhold til sidste år.
En af de mest populære Netflix-film nogensinde får snart sin opfølger(-e?).
Det kræver ikke særlige super-ører at høre forskel på hi-fi-udstyret. Enhver med en nogenlunde normal hørelse kan gøre det. Det handler alene om teknik og lidt øvelse.
De to kinesiske mobilproducenter vil fremover udvikle produkter i fællesskab.
Nu kan du glæde dig til mere pomp, pragt, intriger – og sex – blandt det bedre borgerskab i 1800-tallet.
Reporter-udgave med kevlar
Premieren på den 25. James Bond-film flyttes til efteråret.
Med endnu en global streamingaktør på det nordiske markedet optrappes kampen om streamingabonnenterne.