Computer

De tre firmaer vil slå deres computerdivisioner sammen for at skabe en pc-gigant.
forfatter

Pc-markedet er presset. De fuldvoksne computere har mistet terræn til håndholdte enheder. Sandsynligheden for at du læser dette på smartphone eller tablet er stort set lige så høj, som for at det sker på en stationær eller bærbar computer.

Og de millioner af computere, der trods alt sælges, holder i længere tid, før de udskiftes. Windows 10 kræver således ikke mere computerkraft end de to foregående Windows-versioner, så incitamentet til at købe ny hardware er væk.

Tilbagegangen har gjort ondt hos Toshiba, Fujitsu og Vaio (som blev udskilt som selvstændigt selskab fra Sony i 2014). Ingen af de tre pc-producenter er decideret små, men de er dog dværge ved siden af Lenovo, HP og Dell.

Skal kunne måle sig med de største
Det skal der nu laves om på. I følge Bloomberg Business er de tre selskaber i gang med at fusionere deres pc-divioner i ét selskab, der volumenmæssigt vil kunne give selv de største af konkurrenterne kamp til stregen.

Bloomberg citerer Hidemi Moue, der er topchef for investeringsselskabet Japan Industrial Partners, der ejer Vaio, for at, man forventer at indgå en aftale om fusion inden udgangen af marts.

Toshibas talsmand, Hirokazu Tsukimoto, vil hverken be- eller afkræfte en snarlig sammenlængning: “Alle muligheder for omstrukturering og partnerskab er på bordet, men intet er besluttet endnu.

Dell, Lenovo og HP tegner sig til sammen for godt 52 procent af det samlede pc-marked, imens Asus, Apple og Acer hver står for ca. syv procent.

Annonce

Kilder: Bloomberg, Wikipedia

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

forfatter

John Alex Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.
Annonce
Annonce

Læs også