Svensk Amazon tæt på lancering

Halvt oversat Amazon-website er lækket på nettet.

I flere år er der gået rygter om skandinavisk lancering af Amazon, men det er altid løbet ud i sandet. Nu findes der dog faktisk bevis for, at man er nået langt med at opbygge og oversætte websitet til svensk.

Domænet amazon.se blev i 2018 købt for spektakulære 6 millioner svenske kroner (ca. 4,2 millioner danske). Siden da er besøgende ganske enkelt sendt videre til den tyske butik.

Men nu har det svenske branchetidsskrift Ehandel formået at finde det website, der er under opbygning, og som et stykke tid lå helt åbent for hvem som helst at surfe ind på. Ifølge Ehandel kunne deres journalist logge ind med sin Amazon-konto, så der er ikke tale om nogen fidus.

Store dele af sitet er oversat og virker relativt klar til lancering, siger Ehandel. Der er dog ingen store svenske leverandører endnu, og mange af produktbeskrivelserne er stadig på engelsk.

(Skærmskud: Jonas Ekelund)

At lanceringen virkelig ser ud til at være i gang, bekræftes af, at Amazon i foråret registrerede en svensk filial, at de har underskrevet en kontrakt på kontorlokaler i det centrale Stockholm, og at de annoncerer efter personale.

Det går rygter om, at amazon.se skal lanceres til Black Friday i november, men på grund af coronavirus er det muligt, at den dato ikke kommer til at holde. Det ville dog være katastrofalt at gå glip af julehandelen.

Da Amazon i øjeblikket søger efter en analytisk leder med ansvar for både Sverige, Danmark, Norge og Finland, forventer branchefolk, at de senere vil åbne separate websites i resten af Norden med erfaringerne fra det svenske site som udgangspunkt.

Kilder: Magasinet Ehandel, e24.no

Vi sætter stor pris på, at du læser Lyd & Billede!
for at læse videre.

Prøv Lyd & Billede i 30 dage for 19 kr

Få fuld adgang til alle artikler på lydogbillede.dk
Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ugentlige nyhedsbreve.
Se flere muligheder her
forfatter

Jonas Ekelund

(f. 1969): Freelancejournalist. Jonas har arbejdet for Lyd & Billede siden 2007 og skriver om det meste, der kan kaldes bærbart, dvs. smartphones, trådløse højttalere og hovedtelefoner. Indimellem trænger hans tests sig ind på kollegernes områder – multirumslyd, hjemmebiograf og foto. Jonas startede sin karriere som tech-journalist på IDG og har skrevet for PC för Alla, Internetworld og det, der senere blev til M3.
Kommenter

Skriv et svar

  Læs også

  Parlamentet ønsker at skabe mere bæredygtighed ved at fremme genbrug og reparation og ved at bekæmpe praksisser, der forkorter varers levetid.
  Duoen bag The Rain får fornyet tillid fra streaming-giganten.
  Nu er det kun tre uger til, at vi igen kan grine og græde med den charmerende Johanne & co.
  Light Speaker fra svenske Transparent er ikke som andre trådløse højttalere.
  Popprinsessen går i helt nye veje – nu på Disney+.
  Den taiwanske knallert- og motorcykelproducent afslører deres elektriske scooter KYMCO F9 i morgen.
  Fujifilm GFX100 får hele 400 megapixel!
  Risikoen for at blive snydt er større end chancen for at gøre et kup.

  Aktuelle tilbud

  Annonce

  Nintendo Switch

  Vejl.pris 2790 kroner kr Hverken fugl eller fisk

  Apple App Store vs. Android Market

  Vejl.pris kr Det endelige opgør
  Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.