Nyhed

Svensk Amazon tæt på lancering

Halvt oversat Amazon-website er lækket på nettet.
forfatter

I flere år er der gået rygter om skandinavisk lancering af Amazon, men det er altid løbet ud i sandet. Nu findes der dog faktisk bevis for, at man er nået langt med at opbygge og oversætte websitet til svensk.

Domænet amazon.se blev i 2018 købt for spektakulære 6 millioner svenske kroner (ca. 4,2 millioner danske). Siden da er besøgende ganske enkelt sendt videre til den tyske butik.

Men nu har det svenske branchetidsskrift Ehandel formået at finde det website, der er under opbygning, og som et stykke tid lå helt åbent for hvem som helst at surfe ind på. Ifølge Ehandel kunne deres journalist logge ind med sin Amazon-konto, så der er ikke tale om nogen fidus.

Store dele af sitet er oversat og virker relativt klar til lancering, siger Ehandel. Der er dog ingen store svenske leverandører endnu, og mange af produktbeskrivelserne er stadig på engelsk.

(Skærmskud: Jonas Ekelund)

At lanceringen virkelig ser ud til at være i gang, bekræftes af, at Amazon i foråret registrerede en svensk filial, at de har underskrevet en kontrakt på kontorlokaler i det centrale Stockholm, og at de annoncerer efter personale.

Det går rygter om, at amazon.se skal lanceres til Black Friday i november, men på grund af coronavirus er det muligt, at den dato ikke kommer til at holde. Det ville dog være katastrofalt at gå glip af julehandelen.

Da Amazon i øjeblikket søger efter en analytisk leder med ansvar for både Sverige, Danmark, Norge og Finland, forventer branchefolk, at de senere vil åbne separate websites i resten af Norden med erfaringerne fra det svenske site som udgangspunkt.

Kilder: Magasinet Ehandel, e24.no

Læs alle artikler i 1 måned for 39 kr

Få adgang alle +artikler samt til hele testarkivet.
Ingen bindingstid.
Ønsker du å bestille magasinet? Klik her Allerede abonnent?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

forfatter

Jonas Ekelund

(f. 1969): Freelancejournalist. Jonas har arbejdet for Lyd & Billede siden 2007 og skriver om det meste, der kan kaldes bærbart, dvs. smartphones, trådløse højttalere og hovedtelefoner. Indimellem trænger hans tests sig ind på kollegernes områder – multirumslyd, hjemmebiograf og foto. Jonas startede sin karriere som tech-journalist på IDG og har skrevet for PC för Alla, Internetworld og det, der senere blev til M3.