Retro

80'erne har ringet: De har en stak spil klar til dig!
Annonce
Annonce
forfatter

De nyeste computer- og konsolspil byder på grafik i biograffilmkvalitet, komplicerede handlinger og maskinkrav i (nær) supercomputerklassen. Men når det gælder spilbarhed, skæg og ballade, og retrocoolness, er der er ikke noget, der slår de klassiske arkadespil fra 1980’erne.

En af dinosaurerne fra dengang, Colecovision, genopstår nu. Firmaets konsol var noget af det vildeste, man kunne koble til fjernsynet i 1982. Og grafikken i de knap 150 ROM-spilkassetter, der nåede at blive lavet til den, var tæt på den, som man så i spillehallerne.

Firmaet  Retro Video Games Systems er gået i samarbejde med folkene fra Coleco om at lave en ny konsol, Coleco Chameleon, der genskaber de gamle spil. Designet er lidt rundere end dengang, men stadig retro. Og lige som i de gode gamle dage ligger spillene på kassetter, der stikkes ind i konsollen. Konsollen skal angiveligt kunne spille klassiske spiltitler fra både 8-bit, 16-bit- og 32-bit tiden. Og som om det ikke var nok, vil der også blive udviklet helt nye spil i gammel stil til platformen. I bund og grund er Coleco Chameleon vel bare en emulator i konsolforklædning. Men sej ser den ud!

ColecoVision Chameleon. Foto: Retro Video Games
Coleco Chameleon. Foto: Retro Video Games

Det er i øvrigt ikke første gang, Colecovision bliver genfødt. ColecoVision Flashback fra 2014 ligger designmæssigt tættere på originalen, og har 60 klassiske spil indbygget – dog ikke alle fra Coleco. Konsollen kan lige nu købes til USD 33,99 (ca. 240 kroner).

Colecovision Flashback. Foto: ATGames.us
Colecovision Flashback. Foto: ATGames.us

Få en Amiga 500 i din browser
En anden af 80’ernes spilklassikere, Amiga 500-computeren, genopstår ligeledes. Og tilmed gratis! Danske Christian Stefansen, der arbejder hos Google, har hygget sig med at sammensætte omkring 400.000 linjer programkode. Resultatet er blevet en fuldt funktionsdygtig Amiga-emulator, der kører i Chrome-browseren. Man kan starte maskinen, køre demoprogrammer, og det er også muligt at loade disk-images af de originale spildisketter og spille alle de gamle spil.

Emulator skrevet af
Amiga-Emulator til Chrome, skrevet af Christian Stefansen.

Prøv Amiga-emulatoren her.

Kilde: Gizmodo

Artikelfoto: Wikimedia

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

forfatter

John Alex Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.
Annonce
Annonce

Læs også

Det kræver ikke særlige super-ører at høre forskel på hi-fi-udstyret. Enhver med en nogenlunde normal hørelse kan gøre det. Det handler alene om teknik og lidt øvelse.
Streaming-forstærker, der kan alt, hvad man kan tænke sig, og lidt til.
Engang var jagten på den bedste lyd enhver ung mands hobby. Nu foretrækker de fleste at nyde musikken som baggrunds-underholdning. De gamle dage vender aldrig tilbage. Men nutiden ligner lidt alligevel.
Nu kommer der endelig en Hegel-forstærker til vinylentusiaster.
BMW’s kommende elbil får rørt sig på testbanen.
Cambridge Audio DacMagic 200M har MQA-dekodning og hovedtelefonforstærker.
Høretelefonerne Nova H1 er lavet til kvinder og andre, der holder af at pynte sig med øreringe.
Lillebitte sub med uanede kræfter.
Især OnePlus 9 bliver en markant opgradering i forhold til OnePlus 8, mens skærmene ikke forandrer sig meget i forhold til sidste år.
En af de mest populære Netflix-film nogensinde får snart sin opfølger(-e?).
Det kræver ikke særlige super-ører at høre forskel på hi-fi-udstyret. Enhver med en nogenlunde normal hørelse kan gøre det. Det handler alene om teknik og lidt øvelse.
De to kinesiske mobilproducenter vil fremover udvikle produkter i fællesskab.
Nu kan du glæde dig til mere pomp, pragt, intriger – og sex – blandt det bedre borgerskab i 1800-tallet.
Reporter-udgave med kevlar
Premieren på den 25. James Bond-film flyttes til efteråret.
Med endnu en global streamingaktør på det nordiske markedet optrappes kampen om streamingabonnenterne.