Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

Smartere, hurtigere og mere klassisk

TAG Heuer Connected bliver smart-uret for kendere.

Skrevet af / 13/03/2020 - 14:51
Smartere, hurtigere og mere klassisk

Da smart-ure egentlig er minicomputere med armrem og skærm, kan det virke, som om de fleste af dem prøver at ligne et klassisk armbåndsur så lidt som muligt. Det gælder dog ikke TAG Heuers Connected, der nu kommer i sin mest raffinerede og komplette udgave.

Den tredje version af Connected Watch, som det hedder, anvender den nyeste version af operativsystemet Google Wear OS, der understøtter smart-urets stemmeaktiverede Google Translate, underretninger, Google Pay, GPS og meget mere.

(Foto: TAG Heuer)

Tredje generation har skiftet Intel-processoren ud med Qualcomms Snapdragon 3100, der også kører på andre smart-ure med Google Wear OS.

Her har de anstrengt sig ekstra for at få uret til at ligne en klassisk TAG Heuer-kronograf med kroner på siden, og man kan ændre udseende og funktionalitet, afhængigt af hvad man skal bruge det til. F.eks. kan man vælge imellem flere af TAG Heuers klassiske urskiver, såsom Carrera-kronografen eller det klassiske Heuer-stopur, som ses på billedet herunder. Det er også muligt selv at vælge, hvad der skal vises på skærmen.

(Foto: TAG Heuer)

Kapslen måler 45 mm i diameter og er 13 mm tyk, og TAG Heuer har ændret designet på remfæsterne for at få det store ur til at ligge bedre på armen.

Smart-uret kan bruges med alle mobiltelefoner, inklusive iPhone, og har også de funktioner, man finder i et træningsur. Desuden er det vandtæt nok til, at man kan svømme med det, men kun ned til 50 meter, så det er ikke noget dykkerur.

(Foto: TAG Heuer)

Bag den 1,39 tommer store OLED-skærm – som altid er tændt – er der gyroskop, accelerometer og sensorer til pulsmåling, som man forventer på et træningsur. Connected Watch er optimeret til forskellige træningsformer, og den integrerede Sports-app understøtter da også aktiviteter som cykling, gang, løb – og golf, som man kan se på billedet herunder.

(Foto: TAG Heuer)

Der findes et bredt udvalg af remme og stålremme, der let kan skiftes ud, og selve uret vil kunne fås i stålgrå og sort. Batterilevetiden opgives til 20 timer, og det skal kunne køre GPS-sporing kontinuerligt i op til seks timer, samtidig med musikafspilning og pulsmåling.

Pris og tilgængelighed er ikke opgivet, men meget tyder på, at den enkleste udgave af TAG Heuer Connected med gummirem kommer til at koste omkring 15.000 kroner, mens udgaven med stålrem bliver noget dyrere.

(Foto: TAG Heuer)
Lasse Svendsen
(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

1 kommentar til “Smartere, hurtigere og mere klassisk”

  1. Steffen Michael Jeppesen

    Holder uret kun strøm i 20 timer??!!?? For kr. 15.000??!!??? Det bliver et nej tak.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

0
Lyd & Billede
Scroll to Top