Windows i krise?

Efter Sony lukker og slukker nu også Samsung for salget af bærbare pc’er. I hvert fald på det europæiske marked.
forfatter

Samsung ATIV er serie-navnet på Samsungs Windows-baserede bærbare computere. Her på redaktionen har vi været godt tilfredse med Samsungs pc-produkter, herunder topmodellen ATIV Book 9 Plus, som vi gav vores specielle anbefaling i begyndelsen af året.

Men siden da har der været meget stille omkring Samsung på pc-fronten, og heller ikke i forbindelse med den store forbrugerelektronikmesse, IFA, i Berlin for få uger siden, kom der nogen nye Windows-produkter fra den koreanske elektronikgigant.

Forklaringen kender vi nu, for Samsung har over for engelske PC Advisor nu bekræftet, at firmaet lukker helt ned for salget af bærbare computere i hele Europa. Det gælder naturligvis også Danmark og resten af Skandinavien.

Denne nyhed kommer godt et halvt år efter, at Sony meddelte, at man lukkede helt ned for pc-forretningen og dermed også for produktionen af de ellers så populære VAIO-computere.

Så langt går Samsung dog ikke. Det er kun i Europa, at salget af bærbare computere bliver stoppet. Man vil stadig kunne købe Samsung ATIV og andre pc-produkter i andre dele af verden såsom i Asien og i Nordamerika, skriver PC Advisor.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategidirektør for Publish AS og journalist. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.