TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

SIM-kortet forsvinder

Det fysiske kort erstattes af tryggere og mere praktisk digitalt eSIM. OneCall er først i Norden sammen med smart-uret Samsung Galaxy Gear S2 3G.

Vi har haft fysiske SIM-kort, lige siden mobiltelefonen blev hver mands eje via GSM-systemet. Kortene er skrumpet gennem årene – fra kreditkortstore (standard-) SIM, over mini-SIM, micro-SIM og nu nano-SIM. Men fælles er behovet for fysisk at installere SIM-kortet i din telefon, og har man brug for et nyt, fordi man skifter abonnement eller køber en ny telefon, der skal bruger en anden størrelse, må man i værste fald vente flere dage på at få et nyt kort med posten.

Med elektronisk SIM- eller eSIM er sagen en ganske anden. Her er “kortet” integreret i selve enheden. Det er bundet til brugeren, således at uvedkommende ikke bare kan stjæle telefonen og skifte til et nyt SIM-kort. eSIM giver også mulighed for at åbne en nyt, lokalt abonnement, mens man er på ferie i udlandet, og dermed ringe og surfe med lokale satser i stedet for “roame” med risiko for høje regninger. Når man kommer hjem, er det blot at skifte tilbage til det normale abonnement. Alt sammen uden fysisk at erstatte nogen af kortene.

Når en mobiltelefon bliver stjålet, kan tyvene nulstille den og selv tage den i brug. Er eSIM bliver låst til mobilen eller smart-uret på en helt anden måde, og kan dermed forhindre muligheden for at bruge en stjålen enhed,” siger OneCall-direktør Øistein Eriksen.

Samsung-ur med eSIM
Det digitale SIM-kort er en integreret del af Samsungs nye smart-ur Galaxy Gear S2 3G, som endelig giver dig mulighed for at foretage opkald, sende beskeder og bruge mobildata, selv uden at være tilsluttet en mobiltelefon. Endelig siger vi, for hvis der er noget, der irriterende med smart-ure, så er det, at de fungerer dårligt uden mobil. Og undgår man at have et fysisk SIM-kort, åbnes yderligere muligheder, når det gælder lokale mobilabonnementer.

Smart-uret Gear S2 3G er verdens første smart-ur med 3G-mobilteknologi og elektronisk SIM (eSIM), og det vil i hele 2016 kun være tilgængeligt for salg hos norske OneCall. At uret bruger 3G og ikke 4G, skyldes sandsynligvis, at smart-ure henter langt færre data over nettet end mobiler, da de undgår download af store billeder og videostrømme, men for det meste henter metadata som GPS-koordinater, små vektorkort til navigation, tekstdokumenter og miniaturer.

Samsung Galaxy Gear S2 3G koster 5.499 NOK (ca. 4.400 kroner), men indtil det bliver muligt at få den med dansk abonnement, kan vi kun kigge misundeligt over Kattegat. I mellemtiden kan du læse vores test af den noget billigere Galaxy Gear S2 her, som bortset fra 3G er magen til.

Fakta Samsung Galaxy Gear S2 3G:
SIM: esim
Tilslutninger: BT 4.1, WiFi b/g/n, NFC
Højttaler: Ja
Sensorer: GPS, accelerometer, gyro, barometer, HRM, omgivende lys
Display: 1,2″, 360 × 360, 302ppi Circular sAMOLED
Størrelse: 44,0 x 51,8 x 13,4mm
Hukommelse: 4GB + 512MB
Vægt: 51 g
Batteri: 300 mAh (2 dage)

Skriv en kommentar

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.