TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Sådan fejres Douglas Adams

I lørdags var det ”håndklædedag”. Læs her, hvad det nu går ud på!

forfatter
Publiceret 27/05/2013 - 15:59

Douglas Adams, forfatteren til Håndbog for Vakse Galakseblaffere (Hitchhiker’s Guide to the Galaxy) samt flere andre  mestermærker bag sig, døde tragisk i 2001. Han stod også bag bøgerne om den holistiske detektiv Dirk Gently, det mest skøre leksikon The meaning of Liff og den mere seriøse Last Chance to See.

Han stod også bag computerspil, flere episoder af den klassiske serie Doctor Who, og så hang han ud med Monty Python-slænget!

douglas-adams-460x295

Og i lørdags bar man så håndklæde* til hans ære.

*citat fra kapitel tre i Håndbog for Vakse Galakseblaffere.

”Et håndklæde, står der, er uden konkurrence den mest nyttige ting en blaffer kan tage med sig. På den ene side har det stor praktisk værdi – man kan svøbe det om sig, når man rejser over Jaglan Betas kolde måner, man kan have det under sig, når man ligger i marmorsandet i Santraginus V:s solbeskinnede strande og indånder de mættede dampe fra havet, man kan trække det over sig, når man sover en nat under de røde stjerner, som lyser så stærkt over Kakrafoons ørkenland, bruge det som et sejl for en lille tømmerflåde nedad den vældige, langsomme flod Moth, dyp det i vandet og anvend det som et våben i slagsmål, svøb det omkring hovedet for at beskytte dig mod giftige dampe eller mod blikke fra Dreglande Dånfinken på Trall (et usandsynligt enfoldigt dyr, det tror nemlig, at du ikke kan se det, hvis det ikke kan se dig – altså et virkeligt dumt dyr, men meget, meget glubskt), man kan vinke med sit håndklæde som nødsignal og sluttelig tørre sig med det, hvis det stadig er rent nok.

På den anden side, og det er endnu vigtiger, kan et håndklæde have uvurderlig psykologisk værdi. Hvis for eksempel en kloss (kloss = fastboende, ikke-hitchhiker) opdager, at en blaffer har sit eget håndklæde, tror han af en eller anden grund automatisk, at blafferen også har tandbørste, vaskeklud, sæbe, en dåse kiks, feltflaske, kort og kompas, snøre, myggespray, regntøj rumdragt osv. osv. Det bliver så meget lettere for klossen at låne blafferen noget, som han tilfældigvis, ved et uheld ”mister”? Klossen vil tro, at en mand, der kan blaffe på kryds og tværs af galaksen, leve som fuglene på jorden, kæmpe mod dårlige odds og komme frem, men stadig har sit håndklæde, en sådan mand kan man regne med.”

Til Douglas Adams, en ”really amazingly together guy”.

math-42-460x402

 

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend