Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Sådan gør du uret lidt smartere

Bag Montblanc-uret på billedet skimtes noget på remmen, som giver dig et smart(ere) ur.

Skrevet af / 06/01/2015 - 11:00
Sådan gør du uret lidt smartere

I Schweiz er der mange urproducenter, som trækker på skuldrene over smart-ure og ikke mener, at de på nogen måde kan true den klassiske urindustri. Montblanc har et ben i begge lejre, da de har lavet en urrem, der kan give et mekanisk ur et skud smartness: E-Strap er en urrem med indbygget smart-enhed der, hvor spændet plejer at sidde. På billedet herover ses remmen monteret på TimeWalker Urban Speed Chronograph.

Speed-e-Strap

Montblancs e-Strap er fremstillet i DLC – sort diamantkulstof, og kommunikerer med din mobil, akkurat som et smart-ur kan. Men her kan du have en elegant mekanisk kronograf på håndleddet uten at gå glip af fordelene ved et smart-ur.

E-Strap bruger Bluetooth til at kommunikere med mobilen, og det er udstyret med en OLED-touchskærm på 128 x 36 pixel. E-strap viser eller vibrerer advarsler, beskeder, logger aktivitet og styrer musikken. Men den kan hverken tage billeder, optage video eller ringes op. I stedet er den en forlængelse af mobilens beskedcenter, og det er unægtelig praktisk at kunne se hvem, der ringer, sender SMS eller få en påmindelse uden at skulle fiske mobilen frem hver gang.

Speed-e-Strap-app

Montblanc e-Strap kan købes sammen med for eksempel TimeWalker Urban Speed Chronograph, men e-Strap, som passer til 20 og 22 mm remfæster (det vil sige de allerfleste moderne ure), skal også sælges separat for 250 Euro. Cirka 1.875 kr.

Smart-remmen fungerer foreløbig med Samsung Galaxy S4 og S5, Note 3 og 4, samt en del andre Android-enheder, som kører mindst Android 4.3 – samt naturligvis alle Apples iPhones fra 4S til 6 og 6 Plus. Batteritiden er opgivet til omkring fem dage, før den må oplades via USB-kontakten.

Lasse Svendsen
(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

0
Scroll to Top