Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

Regatta-timer, pulsmåling og kortplotning

Garmins nye smart-ur er skræddersyet til livet til søs.

Skrevet af / 05/04/2020 - 20:18
Regatta-timer, pulsmåling og kortplotning

Det nye smart-ur fra Garmin er i bund og grund som alle smart-ure, bare mere robust og rettet mod bådlivet mere end noget andet. Det maritime Quatix 6 er baseret på Garmins Fenix 6-serie, men har flere funktioner, som netop sejlere har brug for.

Det har indbygget GPS og kan kobles op til kortplottere, ligesom det har funktioner tilpasset fiskeri og sejlads. Ifølge Garmin understøtter Quatix 6 også styring af autopilot, man kan streame båddata, og sejlere får regatta-timer med virtuel startlinje, afstand til start, nedtællings-timer og tack assist.

(Foto: Garmin)

Man kan lægge sejlpunkter ind via den 1,3 tommer store skærm uden at stå ved kortplotteren, og uret kan styre musikken via Bluetooth. Quatix 6 har en app kaldet Fusion-Link Lite med understøttelse af BlueChart g3-søkort med Navionics-data, og det kan bruges som navigationsværktøj, selv om man ikke er tilsluttet en kortplotter.

Og ikke nok med det. Man får også ankeralarm, der advarer, hvis båden driver, og man kan beregne, hvor meget ankerline der skal fires ud. Konkurrencefiskere vil drage fordel af fiske-timeren med en fangstlog, der giver fiskeren et overblik over antallet eller vægten, før man skal ind til vejning.

(Foto: Garmin)

Uret har selvfølgelig pulsmåling på håndleddet, der også fungerer under vand, og Pulse Ox, som måler iltniveauer i blodet. Pulse Ox understøtter også søvnovervågning og højdeakklimatisering.

Quatix 6 er 47 mm i diameter med en 1,3 tommers LED-baseret farveskærm, der er læsbar under alle lysforhold, og det er vandtæt ned til 100 meter.

(Foto: Garmin)

Batterilevetiden er opgivet til 14 dage i Smartwatch-tilstand, 24 timer i GPS-tilstand og op til 60 timer i UltraTrax-tilstand. For at spare strøm kan brugeren til enhver tid selv vælge, hvilke funktioner og sensorer der skal være aktive, i Power Manager-app’en.

Quatix 6 bliver tilgængeligt her i andet kvartal af 2020 og kommer i to versioner: En normal med blå gummirem og en i titanium med lænke. Quatix 6 Titanium koster 8.299 kroner, mens Quatix 6 i rustfrit stål koster 5.799 kroner.

(Foto: Garmin)
Lasse Svendsen
(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

0
Lyd & Billede
Scroll to Top