data-srcset

Professionel skærm fra BenQ

Ultra HD-opløsning, fuld dækning af standard-farverum og "ekstremt nøjagtig farvegengivelse."

BenQ PV3200PT er en 32-tommers 16:9-skærm med 4K Ultra HD-opløsning, beregnet til tv og video-producenter, der ønsker en skarp skærm med neutral farvegengivelse til at redigere video.

Farvekalibrering sker med den medfølgende hardware og “14-bit 3D Look-Up Table,” og er uafhængig af de grafiske indstillinger på din pc/Mac.

Panelet er af IPS-typen, der giver neutralt lys og farve ved en meget bredere betragtningsvinkel end billigere TN-paneler, der lider af såkaldt “hotspotting” som følge af ujævn lysspredning.

Neutrale farver – men ikke HDR

Skærmen har 100 procent dækning af farverummene Rec. 709 og sRGB, så intet skulle være overladt til tilfældighederne. Bemærk at dette er standard-farverummet for Blu-ray og HDTV, men ikke nok til at gengive billeder med high dynamic range (HDR). Skal man redigere med udvidet farvedybde og gråtoner til f.eks. 4K Blu-ray, skal monitoren understøtte Rec. 2020, hvilket PV3200PT ikke gør. Den understøtter heller ikke HDMI 2.0, kun HDMI 1.4. Til pc- og Mac-brugere vil det være mere hensigtsmæssigt at anvende DisplayPort 1.2, som har mindre input lag og klarer Ultra HD-opløsning med 60 billeder i sekundet, hvor HDMI 1.4 stopper ved 30.

Pris og tilgængelighed

Prisen på PV3200PT bliver ca. 11.200 kroner, når den frigives i maj. Der er også en mindre 27-tommers skærm med QHD opløsning (2.560 x 1.440), kaldet PV270. Prisen for denne er ca. 8.000 kroner.

benq.dk

annonce
Har du noget at tilføje?
Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk.

Leave a Reply

  Subscribe  
Notify of

Læs også

 data-srcset

Genialt mobilgreb

Mobilgrebet Ohsnap Grip blev finansieret på kun 30 minutter på Kickstarter. Og det ser rimelig smart ud.