TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

Professionel skærm fra BenQ

Ultra HD-opløsning, fuld dækning af standard-farverum og "ekstremt nøjagtig farvegengivelse."

BenQ PV3200PT er en 32-tommers 16:9-skærm med 4K Ultra HD-opløsning, beregnet til tv og video-producenter, der ønsker en skarp skærm med neutral farvegengivelse til at redigere video.

Farvekalibrering sker med den medfølgende hardware og “14-bit 3D Look-Up Table,” og er uafhængig af de grafiske indstillinger på din pc/Mac.

Panelet er af IPS-typen, der giver neutralt lys og farve ved en meget bredere betragtningsvinkel end billigere TN-paneler, der lider af såkaldt “hotspotting” som følge af ujævn lysspredning.

Neutrale farver – men ikke HDR

Skærmen har 100 procent dækning af farverummene Rec. 709 og sRGB, så intet skulle være overladt til tilfældighederne. Bemærk at dette er standard-farverummet for Blu-ray og HDTV, men ikke nok til at gengive billeder med high dynamic range (HDR). Skal man redigere med udvidet farvedybde og gråtoner til f.eks. 4K Blu-ray, skal monitoren understøtte Rec. 2020, hvilket PV3200PT ikke gør. Den understøtter heller ikke HDMI 2.0, kun HDMI 1.4. Til pc- og Mac-brugere vil det være mere hensigtsmæssigt at anvende DisplayPort 1.2, som har mindre input lag og klarer Ultra HD-opløsning med 60 billeder i sekundet, hvor HDMI 1.4 stopper ved 30.

Pris og tilgængelighed

Prisen på PV3200PT bliver ca. 11.200 kroner, når den frigives i maj. Der er også en mindre 27-tommers skærm med QHD opløsning (2.560 x 1.440), kaldet PV270. Prisen for denne er ca. 8.000 kroner.

benq.dk

Skriv en kommentar

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.