Professionel skærm fra BenQ

Ultra HD-opløsning, fuld dækning af standard-farverum og "ekstremt nøjagtig farvegengivelse."
Annonce
Annonce
forfatter

BenQ PV3200PT er en 32-tommers 16:9-skærm med 4K Ultra HD-opløsning, beregnet til tv og video-producenter, der ønsker en skarp skærm med neutral farvegengivelse til at redigere video.

Farvekalibrering sker med den medfølgende hardware og “14-bit 3D Look-Up Table,” og er uafhængig af de grafiske indstillinger på din pc/Mac.

Panelet er af IPS-typen, der giver neutralt lys og farve ved en meget bredere betragtningsvinkel end billigere TN-paneler, der lider af såkaldt “hotspotting” som følge af ujævn lysspredning.

Neutrale farver – men ikke HDR

Skærmen har 100 procent dækning af farverummene Rec. 709 og sRGB, så intet skulle være overladt til tilfældighederne. Bemærk at dette er standard-farverummet for Blu-ray og HDTV, men ikke nok til at gengive billeder med high dynamic range (HDR). Skal man redigere med udvidet farvedybde og gråtoner til f.eks. 4K Blu-ray, skal monitoren understøtte Rec. 2020, hvilket PV3200PT ikke gør. Den understøtter heller ikke HDMI 2.0, kun HDMI 1.4. Til pc- og Mac-brugere vil det være mere hensigtsmæssigt at anvende DisplayPort 1.2, som har mindre input lag og klarer Ultra HD-opløsning med 60 billeder i sekundet, hvor HDMI 1.4 stopper ved 30.

Pris og tilgængelighed

Prisen på PV3200PT bliver ca. 11.200 kroner, når den frigives i maj. Der er også en mindre 27-tommers skærm med QHD opløsning (2.560 x 1.440), kaldet PV270. Prisen for denne er ca. 8.000 kroner.

benq.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.
Annonce
Annonce

Læs også

Acers chromebook-nyheder har mere power end mange PC-bærbare.
Eksternt grafikkort giver den kompakte bærbare ekstra kræfter til spil både hjemme og ude.
Hurtigere grafik, hurtigere CPU, hurtigere skærm.
Op til 2 terabyte lagring og 2800 MB/s hastighed.
Når lanceringfesten holdes på nettet, kan man lige så godt gøre det ekstravagant.
Succesforfatteren bag “Bosch” udgiver ny serie på Netflix.
Ny infotainment-skærm dækker hele instrumentbrættet.
Acers chromebook-nyheder har mere power end mange PC-bærbare.
Samsungs nye trådløse hørepropper kommer med intelligent aktiv støjreduktion.
Ligesom sidste år kommer dette års Samsung Galaxy S-serie i tre forskellige udgaver: Galaxy S21, Galaxy S21+ og Galaxy S21 Ultra.
Sonys enorme videovæg kommer nok ikke ind i stuerne lige med det første, men det kan godt ske, at du får den at se i aktion alligevel!
Anvendelig 35 mm til Sony full-frame.
Optrapper kampen mod Sonos med Sound Bar 550.
Eksternt grafikkort giver den kompakte bærbare ekstra kræfter til spil både hjemme og ude.
Hurtigere grafik, hurtigere CPU, hurtigere skærm.
Earins nye øresnegle lover bedre bas og lydkvalitet end konkurrenterne.