BLACK WEEK TILBUD PÅ LYD & BILLEDE. 30% BARE DENNE UGE! SE TILBUDET HER!

Nye Olympus-kikkerter

Når du skal kunne se forskel på et dådyr og et rådyr, har du brug for kikkert med zoom.

Når man skal vælge en kikkert, skal man finde en, der passer til anvendelsesområdet. En teaterkikkert har ikke brug for så meget forstørrelse som en jagtkikkert, og kravene til dem til fuglekigning er ikke de samme som til dem til sportsbegivenheder.

Mens nogle kan klare sig med et lille kikkert, der har 8x forstørrelse og kan være i en lomme, har andre måske brug for en med 10x forstørrelse og en meget større lysåbning. En 8 x 25 mm kikkert er praktisk til vandreture i skov og mark, men til jagt er en 8 x 40 mm eller 10 x 50 mm kikkert at foretrække.

(Foto: Olympus)

Olympus’ nye S-serie af prisgunstige kikkert fås i både 8 x 40 og 10 x 50 mm, men også en kompakt 8-16 x 40 mm med zoom, der udvider brugsområdet betragteligt.

Den vejer mindre end 800 gram og giver et synsfelt på 87-59 meter på 1.000 meters afstand, eller mellem 38,5 og 50,8 grader, og med en lysstyrke på 6.3-25 er det en fin allround-kikkert. Nærgrænsen er 10 meter.

(Foto: Olympus)

Kikkerterne i Olympus’ S-serie har antirefleksbelægning, dioptrijustering og asfæriske linse-elementer. Og priserne er gunstige. Kikkerten med zoom koster 1.099 kroner, mens 8 x 40 S koster 799 kroner, og den større 10 x 50 S koster 899 kroner.

Alle tre bliver tilgængelige i løbet af oktober.

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.
Kommenter

Skriv et svar

  Læs også

  Du kan finde gode smartphones til gode priser på Black Friday, men forhandlerne forsøger også at slippe af med de mest usælgelige varer. Sådan undgår du fejlkøb.
  Nu kan du spare mange penge på et nyt kamera.
  Nu er det kun tre uger til, at vi igen kan grine og græde med den charmerende Johanne & co.
  Light Speaker fra svenske Transparent er ikke som andre trådløse højttalere.
  Popprinsessen går i helt nye veje – nu på Disney+.
  Den taiwanske knallert- og motorcykelproducent afslører deres elektriske scooter KYMCO F9 i morgen.
  Undgå fejlkøb i løbet af Black Week – gå efter vores testvindere!
  Fujifilm GFX100 får hele 400 megapixel!

  Aktuelle tilbud

  Annonce

  TAG Heuer Connected

  Vejl.pris 15990 kr Smart-ur i luksusklassen

  Logitech StreamCam

  Vejl.pris 1599 kr Til hjemmearbejde og videodrømme

  AOC CQ27G2U

  Vejl.pris 2539 kr Buet gaming-skærm til flad pris

  Acer ConceptD 500

  Vejl.pris 23499 kr En stilfuld dag på kontoret
  Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.