TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

Nye Olympus-kikkerter

Når du skal kunne se forskel på et dådyr og et rådyr, har du brug for kikkert med zoom.

forfatter
Publiceret 19/10/2020 - 17:55

Når man skal vælge en kikkert, skal man finde en, der passer til anvendelsesområdet. En teaterkikkert har ikke brug for så meget forstørrelse som en jagtkikkert, og kravene til dem til fuglekigning er ikke de samme som til dem til sportsbegivenheder.

Mens nogle kan klare sig med et lille kikkert, der har 8x forstørrelse og kan være i en lomme, har andre måske brug for en med 10x forstørrelse og en meget større lysåbning. En 8 x 25 mm kikkert er praktisk til vandreture i skov og mark, men til jagt er en 8 x 40 mm eller 10 x 50 mm kikkert at foretrække.

(Foto: Olympus)

Olympus’ nye S-serie af prisgunstige kikkert fås i både 8 x 40 og 10 x 50 mm, men også en kompakt 8-16 x 40 mm med zoom, der udvider brugsområdet betragteligt.

Den vejer mindre end 800 gram og giver et synsfelt på 87-59 meter på 1.000 meters afstand, eller mellem 38,5 og 50,8 grader, og med en lysstyrke på 6.3-25 er det en fin allround-kikkert. Nærgrænsen er 10 meter.

(Foto: Olympus)

Kikkerterne i Olympus’ S-serie har antirefleksbelægning, dioptrijustering og asfæriske linse-elementer. Og priserne er gunstige. Kikkerten med zoom koster 1.099 kroner, mens 8 x 40 S koster 799 kroner, og den større 10 x 50 S koster 899 kroner.

Alle tre bliver tilgængelige i løbet af oktober.

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend