Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Ny Apple Store åbner i Berlin

Berlin er Danmarks hemmelige hovedstad. Og nu får de mange danske turister, som hver uge strømmer til Tysklands største by snart mulighed for at handle ind i Berlins første officielle Apple Store.

Skrevet af / 23/04/2013 - 19:39
Ny Apple Store åbner i Berlin

Den nye Apple Store i Berlin bliver nummer elleve af slagsen i Tyskland, men altså den første i Berlin, som i løbet af de seneste år er blevet et ekstremt yndet rejsemål blandt mange danskere.

Butikken får adresse på den berømte shoppinggade Kurfürstendamm. Helt præcis Kurfürstendamm 26 i en bygning, der har sin helt egen, spændende historie.

Længe var bygningen på Kurfürstendamm 26 dækket af et stillads. Det er to år siden, man hørte de første rygter om en Apple Store i Berlin.
Længe var bygningen på Kurfürstendamm 26 dækket af et stillads. Det er to år siden, man hørte de første rygter om en Apple Store i Berlin.

Der er nemlig tale om det såkaldte ”Haus Wien”, som for præcis hundrede år siden åbnede som en af de første biografer i det, der dengang var hovedstaden i det tyske rige. Huset blev dengang bygget med en facade, der skulle give mindelser om et klassisk tempel, og her er der blevet vist alt fra stumfilm i de vilde 20’ere til store filmpremierer indtil slutningen af 90’erne. ”Haus Wien” måtte lukke som biograf i 2000, men bygningen er fredet, hvorfor Apple blandt andet har beholdt facaden præcis, som den så ud, da biografen åbnede tilbage i 1912.

Men nu er det officielt, at Tysklands største Apple Store snart slår dørene op i det gamle "Haus Wien". Præcis hvornår vides dog endnu ikke.
Men nu er det officielt, at Tysklands største Apple Store snart slår dørene op i det gamle “Haus Wien”. Præcis hvornår vides dog endnu ikke.

Den gamle biografsal, som har hele otte meter til loftet, bliver en integreret del af butikken, som med fire etager og et areal på 5000 kvm. bliver den største Apple Store i Tyskland.

De fleste tyske medier regner med, at Berlins første Apple Store slår dørene op i den første weekend af maj, men dette har Apple ikke ønsket at bekræfte.

Kilde: Berliner Morgenpost

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktør for L&B Home. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

0
Lyd & Billede
Scroll to Top