TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Ny Apple Store åbner i Berlin

Berlin er Danmarks hemmelige hovedstad. Og nu får de mange danske turister, som hver uge strømmer til Tysklands største by snart mulighed for at handle ind i Berlins første officielle Apple Store.

forfatter
Publiceret 23/04/2013 - 19:39

Den nye Apple Store i Berlin bliver nummer elleve af slagsen i Tyskland, men altså den første i Berlin, som i løbet af de seneste år er blevet et ekstremt yndet rejsemål blandt mange danskere.

Butikken får adresse på den berømte shoppinggade Kurfürstendamm. Helt præcis Kurfürstendamm 26 i en bygning, der har sin helt egen, spændende historie.

Længe var bygningen på Kurfürstendamm 26 dækket af et stillads. Det er to år siden, man hørte de første rygter om en Apple Store i Berlin.
Længe var bygningen på Kurfürstendamm 26 dækket af et stillads. Det er to år siden, man hørte de første rygter om en Apple Store i Berlin.

Der er nemlig tale om det såkaldte ”Haus Wien”, som for præcis hundrede år siden åbnede som en af de første biografer i det, der dengang var hovedstaden i det tyske rige. Huset blev dengang bygget med en facade, der skulle give mindelser om et klassisk tempel, og her er der blevet vist alt fra stumfilm i de vilde 20’ere til store filmpremierer indtil slutningen af 90’erne. ”Haus Wien” måtte lukke som biograf i 2000, men bygningen er fredet, hvorfor Apple blandt andet har beholdt facaden præcis, som den så ud, da biografen åbnede tilbage i 1912.

Men nu er det officielt, at Tysklands største Apple Store snart slår dørene op i det gamle "Haus Wien". Præcis hvornår vides dog endnu ikke.
Men nu er det officielt, at Tysklands største Apple Store snart slår dørene op i det gamle “Haus Wien”. Præcis hvornår vides dog endnu ikke.

Den gamle biografsal, som har hele otte meter til loftet, bliver en integreret del af butikken, som med fire etager og et areal på 5000 kvm. bliver den største Apple Store i Tyskland.

De fleste tyske medier regner med, at Berlins første Apple Store slår dørene op i den første weekend af maj, men dette har Apple ikke ønsket at bekræfte.

Kilde: Berliner Morgenpost

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend