Smart-home

Lover sikrere, hurtigere og enklere Wifi med bedre dækning i dit hjem.
Annonce
Annonce
forfatter

For et år siden viste Google, at de vil satse på smarte hjem. Dels med deres smart-højttalere, Google Home. Men et smart hjem skal også have netværksforbindelsen i orden, så de præsenterede også Google Wifi, et simpelt sæt, der skal sørge for god dækning i dit hjem. Det er nu også kommet til Danmark.

Læs også: Her er alle Googles nyheder

Google Wifi er et såkaldt mesh-netværk. Du tilslutter en router til din indkommende internetforbindelse, og derefter tilskobles de to access points, som udvider dækningen i de dele af dit hjem, hvor dækningen fra routeren er dårlig. De forbinder derefter med en dedikeret forbindelse. For dine trådløse enheder opfattes de tre som ét enkelt netværk, og der skiftes automatisk mellem de forskellige tilkoblingspunkter.

Google Wifi unboxing

Tre bokse, som skal løse dine netværksproblemer. Foto: Lyd & Billede

Vi har fået tag på en trepakning med Wifi-tilkoblingspunkter.

Google Wifi hardware

Enkelt design med porte på undersiden. Foto: Lyd & Billede

Enhederne har et sobert udseende, som man ikke behøver skamme sig over at have stående fremme. En ring omkring enhederne lyser for at vise status. Nederst findes porte til indgående netværk samt en udgang. Således kan du tilslutte en netværksswitch for at forbinde mange enheder med et netværkskabel.

Google Wifi QR code

Let tilkobling med skanning af QR-kode. Foto: Lyd & Billede

Når den første enhed er tilsluttet, åbner man Wifi-appen. Forbind derpå de andre enheder ved at scanne QR-koden på undersiden.

Google Wifi access point added

Derefter guides man gennem trinnene for at forbinde eventuelle yderligere forbindelsespunkter. Det er så enkelt, at alle kan være med.

Google Wifi checked

Når alt er tilsluttet, ser man signalstyrken. Man kan derpå tilføje ekstrafunktioner, som gæstenetværk. Der er også praktiske funktioner, der for eksempel kan lukke netadgangen på børnenes enheder automatisk efter sengetid. Man kan også give gæster adgang til udvalgte smart home-enheder, hvis det ønskes.

 

Google Wifi control panel

For de mere teknisk interesserede er der visse avancerede indstillinger. Såsom indstilling af DNS, uPnP, IP-reservationer og Port forwarding. Der er dog ikke så mange indstillinger, som i en almindelig router – for eksempel til dynamisk DNS. Det er muligt, at Google tilføjer den slags muligheder, men man skal huske på, at produktets målgruppe vil have tingene så let som muligt. Og det er Google lykkedes med.

Google Wifi status

Fra statussiden i app’en kan man nemt se om der er problemer, hvilke enheder der er tilsluttet, samt teste hastigheden.

Så, hvor hurtigt bliver det?

Speedtest before

Men gjorde der nogen forskel i hastigheden? Jeg bor i en lejlighed med 250/100 Mbit/s via fiber, og bruger normalt en relativt avanceret 802.11ac router med “beam forming”. Og jeg tænkte, at jeg allerede har gjort hvad der er muligt i kampen mod betonvægge og naboer, der kæmper om frekvenserne. I praksis har jeg kun 17-19 Mbps til download og 14-16 Mbps til upload. Noget, som jeg troede, at jeg kunne leve med.

speedtest after

Efter at have lagt Google Wifi-routeren midt i lejligheden og forbindelsespunkterne i værelserne længst væk, øgedes hastigheden markant. Jeg fik 5-6 gange højere hastighed, uanset hvilket værelse jeg var i!

Et access point, der skulle dække en bolig på 140 kvadratmeter, koster 1.090 kr.
En tre styks pakke, der rækker til 420 kvadratmeter, koster 2.890 kr.

Det er ikke ligefrem billigt, men alternativet er at trække kabler og konfigurere forbindelsespunkter. Og de fleste mennesker har ikke viden til at konfigurere de rigtige indstillinger og kanaler for at opnå den bedste hastighed. Google Wifi analyserer hele tiden dit netværk, og gør arbejdet for dig. Og det kan være pengene værd at slippe for besværet.

Læs mere på Google Store

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

forfatter

Jonas Ekelund

(f. 1969): Freelancejournalist. Jonas har arbejdet for Lyd & Billede siden 2007 og skriver om det meste, der kan kaldes bærbart, dvs. smartphones, trådløse højttalere og hovedtelefoner. Indimellem trænger hans tests sig ind på kollegernes områder – multirumslyd, hjemmebiograf og foto. Jonas startede sin karriere som tech-journalist på IDG og har skrevet for PC för Alla, Internetworld og det, der senere blev til M3.
Annonce
Annonce

Læs også

CAT har begrænset antallet af spøjse funktioner i sin bedste toughphone – men har til gengæld forbedret kvaliteten.
Med en meget mere attraktiv pris end sidst er Xiaomi tilbage som det prissmarte alternativ.
Fitbit Sense er knaldgodt til det meste, men svigter på et par grundlæggende ting.
Den mest kompakte smartphone i iPhone 12-serien er også den billigste. Faktisk er iPhone 12 mini lidt af en genistreg.
Ni nye kinesiske techfirmaer er nu blokeret i forhold til amerikanske investorer.
Ligesom sidste år kommer dette års Samsung Galaxy S-serie i tre forskellige udgaver: Galaxy S21, Galaxy S21+ og Galaxy S21 Ultra.
Samsung har netop inviteret medierne til årets første Galaxy Unpacked-præsentation.
Xiaomi Mi 11 er netop blevet lanceret på det kinesiske marked. Mobilen er den første i verden baseret på Qualcomms nyeste processor.
Så meget lyd som muligt fra små kabinetter.
Nikolaj Coster-Waldau har hovedrollen i kommende dansk Netflix-film.
Streaming-giganten har sikret sig Gal Gadots næste film.
Under CES 2021 viste Razer en gaming-stol frem med udrullelig OLED-skærm! Mon den også kan give massage?
Engang var jagten på den bedste lyd enhver ung mands hobby. Nu foretrækker de fleste at nyde musikken som baggrunds-underholdning. De gamle dage vender aldrig tilbage. Men nutiden ligner lidt alligevel.
De mest eksklusive surround-processorer fra Lyngdorf og Steinway, nemlig MP-60 og P300, får langt om længe sidste skrig inden for videokort. Bl.a. med 8K.
JBL fejrer 75 år med jubilæumsmodellen L100 Classic 75 og den nye retro-forstærker SA750. We wanna rock!
4K-laserprojektorer har hidtil været frygtelig dyre, men det agter LG at gøre noget ved.
Tidligere medarbejdere beskylder Huawei for diskrimination og for at blande sig i deres privatliv.
Samsung har fornyet deres flagskibe. Nu endelig med rumkorrektion – og AirPlay 2.
Kan det blive det næste store inden for billyd?