Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

Masser af overvågning fra Arlo

To nye produkter fra Arlo, Video Doorbell og Pro 3, tager videoovervågning af hjemmet til nye højder.

Skrevet af / 23/10/2019 - 23:52
Masser af overvågning fra Arlo

Arlo, som tidligere var en del af netværkshardware-virksomheden Netgear, fremviste i dag i London to af deres nyeste produkter for særligt indbudte medier, herunder Lyd & Billede. På programmet var overvågningskameraet Arlo Pro 3, som Arlo lancerede i slutningen af september, samt Arlo Video Doorbell, der er firmaets første kombinerede overvågningskamera og ringeklokke.

I London fremviste Arlo både Arlo Video Doorbell (til højre) og Arlo Pro 3 (til venstre). (Foto: Arlo)

Arlo Pro 3

Dette overvågningskamera er først og fremmest en opgradering i forhold til forgængeren, det populære Arlo Pro 2. Ligesom Arlo Pro 2 kommer Pro 3 både med bevægelses- og lydsensor, men kameraet optager nu i 2K-opløsning og er desuden udstyret med HDR, der forbedrer billedets kontrast. Det betyder, at f.eks. overbelyste områder bliver nemmere at se, hvilket gør optagelserne mere detaljerede.

Arlo Pro 3 kommer også med 160 graders vidvinkel, så et enkelt kamera kan overvåge et større område, og sidst, men ikke mindst, er produktet nu udstyret med et spotlight, som kan bruges om natten til både at skræmme ubudne gæster og til at lave optagelser i farver – en funktion som Arlo kalder for Colour Night Vision.

Kameraet er vejrbestandigt (IP65-certificeret), og udover de nye og forbedrede kamera-funktioner, byder Arlo Pro 3 nu også på bedre muligheder for at samtale med personer, som befinder sig i kameraets synsfelt (støjdæmpning og ægte tovejs duplex audio, så samtaler ikke bliver walkie-talkie-agtige), ligesom der også er en sirene indbygget i selve kameraet. Tidligere sad sirenen i den medfølgende basestation, men eftersom denne som regel er placeret inde i huset, er det mere effektivt – og højlydt – at sirenen sidder i selve kameraet, fortalte Arlos produktchef ved præsentationen i London.

Arlo Pro 3 fungerer sammen med Arlo SmartHub, som forbinder kameraet til internettet og til cloud-løsningen Arlo Smart. Bemærk i øvrigt, at Arlo Pro 3 i sort først rammer butikkerne i løbet af 2020. (Foto: Arlo)

 

I modsætning til det mobile Arlo Go, forbindes Arlo Pro 3 nemlig med en basestation, Arlo SmartHub, som står for forbindelsen til internettet og skyen, herunder Arlos egen Arlo Smart-cloudløsning. Arlo Smart kan både opbevare alle dine optagelser i 30 dage, og derudover tilbyder tjenesten også kunstig intelligens (AI), der hjælper kameraet med at skelne imellem forskellige objekter, så du f.eks. ikke bliver advaret, hvis der løber en kat gennem haven, men kun får notifikationer, hvis kameraet identificerer ubudne personer.

Hvis du ikke ønsker at forbinde dit Arlo Pro 3-kamera med skyen, kan du også tilslutte et USB-medie til Arlo SmartHub og gemme dine optagelser lokalt. Uden cloud-adgang mister kameraet dog sine AI-funktioner.

To kameraer sælges sammen med én SmartHub for 4.690 kroner. Ekstra kameraer kan tilkøbes for 2.390 kroner per styk. Vi har modtaget et testeksemplar af Arlo Pro 3, så du kan snart læse vores anmeldelse af kameraet her på www.lydogbillede.dk.

Arlo Video Doorbell

Til gengæld skal man vente til begyndelsen af 2020, hvis man vil supplere hjemmets sikkerhedsudrustning med Arlo Video Doorbell. Som navnet antyder er der tale om en digital ringeklokke med indbygget overvågningskamera (HD-video med HDR), men Arlo mener, at deres første kombinerede ringeklokke og overvågningskamera har funktioner, som konkurrenterne ikke kan hamle op med.

Først og fremmest har Video Doorbell såkaldt ultra-tall field-of-vision, altså et højt synsfelt så man kan se mere af personen, som ringer på døren. F.eks. om vedkommende har noget med, som står på jorden.

Også Arlo Video Doorbell kan forbindes med cloud-løsningen Arlo Smart, hvor dine optagelser gemmes i 30 dage. (Foto: Arlo)

 

Dernæst kommer ringeklokken med SIP-telefoni, så man bliver ringet op direkte på sin mobil, når nogen ringer på døren. Man kan så snakke med gæsten – eller vælge at sende vedkommende videre til én af flere mulige Quick Reply-beskeder.

Arlo Video Doorbell kommer desuden med bevægelsessensor, nattesyn og zoom-funktion – og en alarm udløses, hvis nogen forsøger at udøve hærværk imod ringeklokken.

Arlo ønskede på nuværende tidspunkt ikke at oplyse om nogen europæisk pris for Arlo Video Doorbell, men produktet er allerede tilgængeligt i USA, hvor det koster USD 149.

Lyd & Billede præciserer, at rejseomkostningerne til denne reportage blev betalt af producenten.
Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktør for L&B Home. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

0
Lyd & Billede
Scroll to Top