Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Lenovo erklærer tablet-priskrig

Verdens største pc-producent går nu ind på tablet-markedet med en high-end model til 1.800 kroner!

Skrevet af / 30/10/2013 - 17:07
Lenovo erklærer tablet-priskrig

Lenovo har overhalet firmaer som Acer, HP og Apple som verdens største pc-producent, og nu vil firmaet også gøre sine hoser grønne på det lukrative tablet-marked. Derfor har Lenovo ved tre samtidige arrangementer i Los Angeles, Beijing og Milano (hvor Lyd & Billede var til stede) lanceret to nye Android-baserede tablets, som skal tage kampen op mod konkurrenter som Apples iPad, Samsungs Galaxy Tab, Sonys Xperia Tablet og ikke mindst Google Nexus 7 produceret af ASUS.

Jan Huckfeldt fra Lenovo præsenterer Yoga Tablet ved den officielle lancering i Milano.
Jan Huckfeldt fra Lenovo præsenterer Yoga Tablet ved den officielle lancering i Milano.

Lenovo Yoga Tablet kommer med to forskellige skærmstørrelser – 8” og 10” – og et ret specielt design, som minder om noget, vi tidligere har set fra Sony med det japanske firmas første tablet – Sony Tablet S – der var kileformet for at give et bedre greb om produktet.

Yoga Tablet Tilt Mode

Lenovo Yoga Tablet kommer således med et slags cylinderformet håndtag (se billedet under dette afsnit), der har flere funktioner. For det første giver håndtaget plads til et kraftigt batteri, der ifølge Lenovo garanterer en batteritid på hele 18 timer (til sammenligning byder Apples nye iPad Air på 10 timers batteritid). For det andet gør håndtaget, at brugeren kan holde tablet-computeren med kun én hånd i længere tid ad gangen uden at blive træt i hånden, og for det tredje virker håndtaget også som en stand, der både lader brugeren stille Yoga Tablet på et bord i en 110 grader vinkel og hæver skærmen en smule, hvis tablet-computeren bliver lagt fladt på en overflade.

Yoga Tablet with Magazine

Vi har prøvet en 10”-udgave af den nye tablet, og der er ingen tvivl om, at Lenovo har brugt lang tid på at tænke over designet og de forskellige måder, man bruger sin tablet på. Herudover er byggekvaliteten helt i top, og der er anvendt dyre materialer, som gør den vejledende udsalgspris på 2.490 kroner for 10”-modellen og 1.790 kroner for 8”-modellen særdeles aggressiv.

DSC09955

Alt tyder altså på, at Lenovo mener det alvorligt med den nye satsning på tablets, hvilket også blev understreget af, at firmaet har indgået en aftale med skuespilleren Ashton Kutcher, der er hovedpersonen i en massiv reklamekampagne for de nye tablets.

DSC09892

I kampagnen optræder Kutcher som sig selv, men fortællingen er, at han nu har fået arbejde hos Lenovo som ingeniør med ansvar for produktudvikling. Samarbejdet minder om det samarbejde, HTC har med skuespilleren Robert Downey Jr., og det kan ikke have været helt billigt…

Lenovo Yoga Tablet kommer i butikkerne i Danmark i løbet af november måned.

Specifikationer
Operativsystem: Android 4.2 Jelly Bean
Skærm: 8” eller 10”, 1280 x 800 pixel HD
Processor: 1,2 GHz quad-core
Hukommelse: 1 GB ram / 16 eller 32 GB (+ microSD op til 64 GB) lager
Kamera: 5 MP + 1,6 MP
Trådløst: 802.11 b/g/n, Bluetooth 4.0, 3G
Tilslutning: Micro USB
Mål: 213 x 144 x 3-7,3 mm (8”) / 261 x 180 x 3-8,1 mm (10”)
Vægt: 404g (8”) / 610g (10”)
Batteri: 6000 mAh (8”) / 9000 mAh (10”), 18 timers batteritid

Stand Mode Yoga Tablet

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktør for L&B Home. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

0
Lyd & Billede
Scroll to Top