TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Kom billigere til den anden verden

HTC sænker prisen på Vive. Permanent.

Vi har skrevet meget om virtual reality, men den alternative virkelighed er for de fleste stadig en drøm. En af undtagelserne er HTC Vive, der kan købes i butikkerne, og som leverer varen i form af en overbevisende illusion af at være i en ganske anden dimension.

Vi har testet HTC Vive tidligere, og vores tester var målløs over at stå ansigt til virtuelt ansigt med monstrene fra sin ungdoms fantasy-rollespil. Selv om han var ked af, at det var en kompliceret og dyr fornøjelse at træde ind i spillenes verden med sin egen krop.

Det er stadig kompliceret at sættes Vive-systemet op i stuen, men fra og med i dag er det lidt billigere. HTC har nemlig annonceret, at man med øjeblikkelig virkning sænker prisen på systemet med EUR 200 (ca. 1.500 kroner). Så et HTC Vive-system burde kunne nu købes for lidt over 5.000 kroner. Med controllere. Men man skal stadig levere en pc med grafik og regnekraft i gaming-klassen.

Vi har valgt at sænke prisen for at kunne bringe Virtual Reality ud til et bredere og større publikum,” siger Paul Brown, som er europæisk chef for HTC Vive. Og han håber, at prisændringen kommer til at betyde, at der vil ligge flere Vive-sæt under juletræerne i december.

I følge spilplatformen Steam tegner HTC Vive sig for 60 procent af spilmarkedet high-end VR-hovedsæt.

HTC Vive

Nu er det blevet lidt billigere at hoppe ind i den alternavtive virkelighed. Foto: HTC

Skriv en kommentar

forfatter

John Alex Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.