Search
Generic filters
 itemprop

Huawei må nu igen samarbejde med Microsoft

Softwaregiganten har fået en licens til at eksportere teknologi til den kinesiske virksomhed.

For mere end et halvt år siden begyndte ulykkerne at regne ned over Huawei. Den kinesiske elektronikgigant havnede på den amerikanske regerings såkaldte “Entity List” over virksomheder, der ikke må få adgang til amerikansk teknologi.

Det betød bl.a., at Google blev nødt til at blokere for Huaweis adgang til nye versioner af Android samt for kommende sikkerhedsopdateringer af eksisterende Huawei-mobiler.

Men det betød også, at Huaweis pc-forretning blev ramt. Det kinesiske firma har ellers i de seneste haft rigtigt gode bærbare Windows-computere på hylderne – herunder MateBook X Pro og MateBook 13 – men disse computere forsvandt pludselig fra Microsofts amerikanske online-butik.

Huawei MateBook 13. (Foto: Huawei)

Gode nyheder fra de amerikanske myndigheder

I går meddelte Microsoft så – via en talsmand i en email til nyhedsbureauet Reuters – at det amerikanske handelsministerium d. 20. november havde godkendt en ansøgning fra Microsoft om tilladelse til igen at eksportere software-produkter til Huawei.

Ifølge Reuters mener en ekspert, analytikeren Dan Ives fra Wedbush Securities, at tilladelsen til Microsoft sandsynligvis omfatter Windows-operativsystemet.

Microsoft har dog ikke ønsket at uddybe sin meddelelse til Reuters yderligere.

annonce
Vi sætter stor pris på, at du læser Lyd & Billede!
Log ind for at læse videre.


Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Læs også