Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

Huawei må nu igen samarbejde med Microsoft

Softwaregiganten har fået en licens til at eksportere teknologi til den kinesiske virksomhed.

Skrevet af / 22/11/2019 - 15:08
Huawei må nu igen samarbejde med Microsoft

For mere end et halvt år siden begyndte ulykkerne at regne ned over Huawei. Den kinesiske elektronikgigant havnede på den amerikanske regerings såkaldte “Entity List” over virksomheder, der ikke må få adgang til amerikansk teknologi.

Det betød bl.a., at Google blev nødt til at blokere for Huaweis adgang til nye versioner af Android samt for kommende sikkerhedsopdateringer af eksisterende Huawei-mobiler.

Men det betød også, at Huaweis pc-forretning blev ramt. Det kinesiske firma har ellers i de seneste haft rigtigt gode bærbare Windows-computere på hylderne – herunder MateBook X Pro og MateBook 13 – men disse computere forsvandt pludselig fra Microsofts amerikanske online-butik.

Huawei MateBook 13. (Foto: Huawei)

Gode nyheder fra de amerikanske myndigheder

I går meddelte Microsoft så – via en talsmand i en email til nyhedsbureauet Reuters – at det amerikanske handelsministerium d. 20. november havde godkendt en ansøgning fra Microsoft om tilladelse til igen at eksportere software-produkter til Huawei.

Ifølge Reuters mener en ekspert, analytikeren Dan Ives fra Wedbush Securities, at tilladelsen til Microsoft sandsynligvis omfatter Windows-operativsystemet.

Microsoft har dog ikke ønsket at uddybe sin meddelelse til Reuters yderligere.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktør for L&B Home. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

0
Lyd & Billede
Scroll to Top