TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Her er Sony PlayStation 4

På E3-messen natten til tirsdag dansk tid, afslørede Sony nye detaljer omkring lanceringen af den kommende PS4.

forfatter
Publiceret 11/06/2013 - 15:50

ps4-hall-460x235

Efter at have introduceret store dele af PS4-konceptet i februar, var det nu på tide for Sony at røbe de hårde facts omkring den nye spillemaskine. Såsom pris, lanceringsdato, tekniske specifikationer og ikke mindst, hvordan skal den se ud?

ps4-presentasjon-460x237

Sony var tidligt ude med at røbe udseendet på den nye boks, som kan placeres både vertikalt og horisontalt.

PS4-IV

 

PS4-II

«PlayStation is all about games»

gt5-460x229

PlayStation handler selvsagt fremfor alt om spil. Hele 140 titler er under udvikling, og Sony viste et utal af heftige spiltrailere, herunder eksklusive spil som Granturismo 5 og Batman: Origins, og ikke mindst gameplay fra det meget lovende Killzone: Shadow Fall, INfamous: Second Son, bilspillet Driveclub og Knack, som alle lanceres samtidig med PS4.

PS4´s ekstreme grafik-egenskaber gør, at spillene bliver stadig mere realistiske og handlingen ligner spillefilm. I Beyond: Two Souls spilles hovedkarakteren af Hollywood-skuespillerne Ellen Page og Willem Dafoe.
PS4´s ekstreme grafik-egenskaber gør, at spillene bliver stadig mere realistiske og handlingen ligner spillefilm. I Beyond: Two Souls spilles hovedkarakteren af Hollywood-skuespillerne Ellen Page og Willem Dafoe.

Støtter brugte spil
Sony kunne også afsløre, at PS4 vil støtte brugte spil fuldt ud. Det vil sige, at du kan købe, låne, sælge og bytte brugte spil uden begrænsede rettigheder eller ekstra gebyr. Desuden kan single-player, diskbaserede spil spilles offline og behøver ikke at blive autoriseret online.

Video Unlimited
For os audio/video interesserede var det selvfølgelig spændende at høre om Sonys planer for videostreaming på PlayStation 4. Her blev der sagt skuffende lidt, men repræsentanter fra Sony Pictures gentog, hvad vi allerede ved: At Sony arbejder med en distributionsplatform, som vil tilbyde skræddersyet tv-underholdning, film og tv-serier via PlayStation 4. Med tjenesten Video Unlimited kan du leje eller eje blandt et udvalg af tusindvis af film og tv-serier. Ligeledes kommer Music Unlimited, som er en konkurrent til Spotify og WiMP. PS4 vil, akkurat som PS3, også få vigtige streamings-apps som Netflix ombord. Men fortsat blev det ikke nævnt et ord om mulig støtte for 4K, streaming eller download af de nye højopløste film.

Prisen så, prisen?
Til slut på pressekonferencen afslørede Sony, at PlayStation 4 skal koste 399 euro i Europa – 100 euro billigere end hvad konkurrenten Microsoft vil tage for deres Xbox One. Dermed satser Sony hårdt på at blive den mest prisgunstige spilkonsol, som vil lanceres ”in the holiday season of 2013”, noget vi antager, betyder i tide til julehandlen.

PS4-I

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend