Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Her er Google Nexus 10

Den eneste tablet med en bedre skærm end iPad 4 er landet på Lyd & Billedes testbænk.

Skrevet af / 21/03/2013 - 11:07
Her er Google Nexus 10

Vi har før uddelt store roser til Googles egen 7” tablet, Nexus 7, som bliver produceret af ASUS. Den sælger vist også som varmt brød i de danske elektronik-butikker, og derfor siger det sig selv, at efterfølger og storebror, Google Nexus 10, har vores interesse. Når vi ikke har skrevet det store om om den nyeste Google-tablet, skyldes det, at den endnu ikke kan købes i Danmark. Faktisk kan den stort set kun købes via Googles egen Play Store, og herfra leveres ingen hardware-produkter til Danmark.

Men Google Nexus 10 er produceret af Samsung, som har en række andre, populære Android-tablets på samvittigheden, og vi ved, at blandt andet Fona regner med at få Google Nexus 10 i sortimentet før eller siden. Og nu har altså fået fingrene i et eksemplar af den lidt hemmelige tablet, og det skal også komme alle jer læsere til gode.

Der er altså en test af Google Nexus 10 på trapperne, men inden vi kommer så langt, vil vi gerne dele vores første indtryk af tablet-computeren med jer.

Google Nexus 10 er først og fremmest interessant, fordi den indtil videre er den eneste tablet på markedet med en højere skærmopløsning end Apples iPad. Sidstnævntes retina-skærm har som bekendt en opløsning på 2048 x 1536 pixels fordelt på 9,7”, hvilket giver en pixeltæthed på 264 ppi.

To skærme med meget høj opløsning, men Google Nexus 10 til venstre vinder konkurrencen.
To skærme med meget høj opløsning, men Google Nexus 10 til venstre vinder konkurrencen.

Men Google Nexus 10 kommer med en imponerende opløsning på 2560 x 1600 pixels på en 10” skærm, hvilket giver iPad-konkurrenten en pixeltæthed på hele 300 ppi. Og vi glæder os rigtig meget til at finde ud af, hvad den høje opløsning betyder for brugeroplevelsen til hverdag.

Android tablet-computeren ser ellers ikke ud af meget, lige når man pakker den ud af kassen. Den måler 263,9 x 177,6 x 8,9 mm og vejer 603 gram, hvilket gør den både en smule tyndere og lettere end den nyeste iPad 4.

Formfaktoren er en smule afrundet, men selvom byggekvaliteten virker gedigen og solid, så er den knap så imponerende på netop dette punkt som tablet-konkurrenten fra Apple. Google Nexus 10 har en front af Gorilla Glass 2, mens bagsiden er fremstillet af polykarbonat behandlet på en måde, som gør materialet en smule gummiagtigt at holde på. Det er ikke specielt eksklusivt, og vi har lagt mærke til, at fedtede fingre sætter spor på bagsiden – den slags plejer man kun at skulle bekymre sig om på selve skærmen – men til gengæld gør det tablet-computeren gribefast.

Der er forskel på materialevalg og byggekvalitet mellem Google Nexus 10 og iPad 4.
Der er forskel på materialevalg og byggekvalitet mellem Google Nexus 10 og iPad 4.
På grund af det gummiagtige materialer afslører den sorte bagside alle fingeraftryk fra dine fedtede fingre.
På grund af det gummiagtige materialer afslører den sorte bagside alle fingeraftryk fra dine fedtede fingre.

Vi har allerede sat strøm til bæstet, og den var utrolig nem og hurtig at sætte op. Men Google Nexus 10 kommer også – naturligvis – med den nyeste Android 4.2-version (Jelly Bean).

Vi iler videre med en komplet test, som gerne skulle dukke op her på siden inden påske.

Her er i mellemtiden de vigtigste specifikationer:

Operativsystem: Android 4.2 Jelly Bean
Skærm: 10,055” 2560 x 1600, 300 ppi
Processor: Dual-core A15
Hukommelse: 2 GB ram + 16/32 GB lager
Kamera: 5 MP + 1,9 MP
Trådløst: NFC, BT, 802.11 b/g/n
Størrelse: 263,9 x 177,6 x 8,9 mm
Vægt: 603 gram
Batteri: 9000 mAh
Pris: 2.972,55 kroner (16 GB), 3.717,55 kroner (32 GB)

Der sidder eksterne stereohøjttalere på begge sider af skærmen.
Der sidder eksterne stereohøjttalere på begge sider af skærmen.
Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktør for L&B Home. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

0
Lyd & Billede
Scroll to Top