Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

Hårdført træningsur fra Casio

Her er den første G-Shock-model med pulsmåling.

Skrevet af / 15/04/2020 - 09:57
Hårdført træningsur fra Casio

Få ure kan tåle så mange knubs som Casios G-Shock. De virker, så længe batteriet holder, selv om de er blevet mishandlet så meget, at man næsten ikke kan læse skriften på knapperne længere.

Den velkendte G-Shock-serie omfatter ure i alle farver og størrelser med et væld af funktioner. Men ikke pulsmåler. Det gør den nu. Til maj udsendes G-Shock Move, som er et ægte G-Shock-ur, men med integreret pulsmåling, GPS og meget andet.

(Foto: Casio)

Uret har en optisk sensor, der måler pulsen, med GPS kan man se position og kurs, og højdemåler og barometer holder brugeren bedre orienteret. Det har også temperaturmåling samt accelerometer, så det kan tælle skridt, ikke kun pulsslag.

Sammen med stopuret kan man holde styr på løbetræningen og se distance, fart og skridtantal. Hjerterytme og fart bruges som grundlag for beregning af iltoptagelsen. Et resultat af, at Firstbeat Technologies har hjulpet Casio med at lave en algoritme, der beregner iltoptaget ved træning.

(Foto: Casio)

Uret har selvfølgelig også alle de sædvanlige funktioner og er vandtæt ned til 200 meter. Det måler 63 x 55 x 20,4 mm, så det er et bastant ur, vi taler om, men relativt let, da det hovedsagelig er lavet af støbt plast.

G-Shock Move bliver tilgængeligt i løbet af maj og fås i sort/gul/hvid (GBDH1000-1A7) og helt sort (GBDH1000-1). Prisen er 399 dollars, så forvent en dansk pris omkring 3.200 kroner.

(Foto: Casio)
Lasse Svendsen
(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

0
Lyd & Billede
Scroll to Top