Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

Face ID og større skærm på iPad Pro

Tablets er ikke bare legetøj – iPad Pro kan jorde laptops på ydelse.

Skrevet af / 01/11/2018 - 19:51
Face ID og større skærm på iPad Pro

En tablet kan være et praktisk alternativ til en bærbar computer – en handy gadget til at se film på, spille spil på og surfe på i ordets mere moderne forstand. Men den kan også være et seriøst værktøj for professionelle brugere.

Det hævder Apple i hvert fald, som med deres nyeste generation af iPad Pro har taget ydelsen til et niveau, hvor selv krævende apps som Photoshop kan trives og udnyttes.

Årets modeller er mere end opgraderet; de er helt nye fra grunden. Den største udgave med 12,9 tommers Retina-skærm er mindre og lidt lettere end før, fordi rammen omkring den er tyndere, mens 10,5-tommeren er blevet til 11 tommer, igen på grund af den tynde ramme rundt om skærmen.

Den nye skærmtype hedder Liquid Retina-skærm, understøtter et endnu bredere farverum og har True Tone, der tilpasser sig lyset i rummet, og ProMotion, der giver 120 Hz skærmfrekvens.

(Foto: Apple)

Face ID

Ligesom iPhone X og XS har iPad Pro nu Face ID med ansigtsgenkendelse, som også virker, hvis man holder iPad’en horisontalt. Hovedtelefonudgangen og Lightning-stikket er forsvundet og erstattet af en USB-C-port, som også kan bruges til at drive en ekstern 4K- eller 5K-skærm.

På bagsiden sidder der et 12 megapixel f/1.8 kamera med Smart HDR, Quad-LED True Tone-blitz og 4K/60 fps video-optagelse, mens det såkaldte TrueDepth-kamera på forsiden er på syv megapixel.

Begge udgaver af iPad Pro er udstyret med små magneter, der kan holde en Apple Pencil 2 på plads (som på billedet nedenfor), og understøtter trådløs opladning og parring, og der findes også et tilpasset Smart Keyboard Folio-tastatur, som kobles til tablet’en med magnetkontakter.

(Foto: Apple)

Tyndere og hurtigere

Ydelsen er rimelig rå ifølge Apple, der siger, at de nye Pro-modeller har en ottekerners A12X Bionic-processor, som skal give op til 35 procent hurtigere ydelse på single-core-opgaver og hele 90 procent bedre ydelse på multi-core-opgaver.

En ny syvkerners (?) grafikprocessor skal fordoble ydelsen i forhold til forrige generation, og Apple hævder også, at de nye Pro-udgaver er hurtigere end 92 procent af alle bærbare computere.

Det er uklart, om der sigtes til alle eller et udvalg af sammenlignelige laptops. Men det vil vi selvfølgelig vende tilbage til, så snart vi får fingre i et testeksemplar.

(Foto: Apple)

Priser

iPad Pro fås i sølv eller grå med enten 64, 256 eller 512 gigabyte eller 1 terabyte lager og mulighed for at kombinere Wi-Fi med SIM og mobilnet.

Priserne starter ved 6.700 kroner for 11-tommeren og ender på 15.500 kroner, hvis man krydser alt af på listen. Den større 12,9-tommer starter på 8.600 kroner og ender på 17.500 kroner i topkonfiguration.

 

Lasse Svendsen
(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

0
Lyd & Billede
Scroll to Top