Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Får iPad snart ægte multitasking?

iOS 8 er lige på trapperne, og angiveligt bliver en af nyhederne muligheden for at køre to apps ad gangen på iPad.

Skrevet af / 14/05/2014 - 15:25
Får iPad snart ægte multitasking?

Samsung Galaxy NotePRO 12.2 og andre Androidbaserede tablets lader brugeren have flere apps kørende ad gangen på skærmen i separate programvinduer, mens Windows RT og Microsoft Surface understøtter ægte multitasking via en såkaldt split screen, hvor to apps kører side om side på skærmen. Kun Apples iPad tillader ikke denne form for multitasking, men det bliver der lavet om på nu. Det skriver 9to5mac.com.

Ifølge mediets kilder kommer den nye version 8 af iOS med understøttelse af ægte multitasking, og i praksis kommer det til at fungere ligesom i Windows RT. Man vil altså kunne køre to apps ad gangen side om side på skærmen. Det skulle også blive nemmere at arbejde på tværs af apps, hævder 9to5mac’s kilde. For eksempel vil man kunne trække indhold såsom tekst, video eller billeder fra én åben app til den anden.

I første omgang vil iOS-multitasking kun fungere på iPad Air, der kommer med en 9,7” stor skærm.

Efter alt at dømme vil iOS 8 blive præsenteret på Apples kommende World Wide Developer Congress (WWDC 14), som finder sted fra den 2. juni i San Francisco. Lyd & Billede deltager i kongressen som det eneste skandinaviske medie.

Herunder kan du se en video, der viser, hvordan den kommende iPad-multitasking kan komme til at fungere.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktør for L&B Home. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

0
Lyd & Billede
Scroll to Top