En lavine af Lenovo-laptops

Yoga Book med E Ink-tastatur og ThinkPad X1 på steroider.
Annonce
Annonce
forfatter

På IFA-messen i Berlin fremviste Lenovo efterårets produktportefølje. Og det var en sand lavine af bærbare computere, mobiltelefoner og virkelig smarte smart-hjem-produkter. Vi starter med de bærbare.

Tastatur eller tegneplade? (Foto: Lyd & Billede)

Mest spændende var nok Yoga Book C930, som i stedet for tastatur har en sekundær skærm med E Ink-teknologi. Det gør, at den kan bruges til alt muligt. Fold computeren modsat, så har du en strømbesparende e-bogslæser eller skitseblok. Vend den om, så har du en tablet med farveskærm. Fold den ud i en vinkel, så har du en skærm til Netflix. Brug computeren som sædvanlig, så er skærm nr. to enten tastatur eller en ekstra skærm til menuer. Og så er det rart, at man låser den op med en banken!

Yoga Book C930 fås med Intel Core i5- eller m3-processor, 4 gigabyte ram, op til 256 gigabyte SSD og 10,8 tommers QHD-skærm plus 10,8 tommers FHD E Ink-skærm. Den vejer 799 gram og har omkring otte en halv times batteritid. Kommer i september til 999 euro.

Prosumer-drømmen X1 Extreme. (Foto: Lyd & Billede)

For de professionelle har ThinkPad X1 været den model, man savlede over. Årets version, ThinkPad X1 Extreme, er snarere en “prosumer”-model, som også kan tilfredsstille underholdningskravene efter arbejde.

Den har separat GeForce grafikkort, 4K Dolby Vision-skærm og Dolby Atmos-lyd. Op til Core i9-processor, op til 64 gigabyte hukommelse, op til 2 terabyte SSD samt GeForce 1050-grafikkort og 15,6 tommers FHD- eller 4K-skærm. Vejer 1,7 kilo og har batteritid på op til ni en halv time (model 4K). Tilgængelig i september til 1.695 euro.

Laptop med soundbar! (Foto: Lyd & Billede)

Også den lækre Lenovo Yoga C930 skiller sig ud fra mængden med en Dolby Atmos soundbar i hængslet! Den kan selvfølgelig foldes sammen og bruges som tablet og har en praktisk “parkeringsplads” til pennen, som også oplades dér.

Intel Core i5/i7-processor, 8-16 gigabyte ram, fra 256 gigabyte til 2 terabyte SSD og 13,9 tommers FHD- eller 4K-skærm. Vejer 1,38 kilo, og batteriet holder fra 9 til 14,5 timer. Kommer i oktober til 1.400 euro.

Lenovo Yoga C630 er en bærbar til den mobile livsstil. Den har en FHD touch-skærm, aktiv pen og fingeraftrykslæser, 4G-tilslutning, kører Windows 10S, vejer 1,2 kilo, har 22 (!) timers batterilevetid og 700 (!) timers standby.

Lenovo Yoga S730 er en luksuriøs, ekstraslank (11,9 mm) laptop på 1,2 kilo. Intel 8. generations Core-processor, op til 16 gigabyte ram, Atmos-lyd, to Thunderbolt- og tre USB-C-porte samt ti timers batteritid.

(Foto: Lyd & Billede)

De nye Chromebook-modeller hedder C630, S330 og C330. C630 har i5-processor, 8 gigabyte ram, 64 eller 128 gigabyte lager og 15,6 tommers FHD/4K-skærm. Vejer 1,9 kilo og har ti timers batteritid.

Der kommer også tre modeller i Legion-serien af gaming-computer: T730 med RTX 2070-grafikkort, C730 med RTX 2080-grafikkort og den billigere Y530 med GTX 1060-grafikkort.

 

Vi sætter stor pris på, at du læser Lyd & Billede!
for at læse videre.

Prøv Lyd & Billede i 30 dage for 19 kr

Få fuld adgang til alle artikler på lydogbillede.dk
Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ugentlige nyhedsbreve.
Se flere muligheder her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

forfatter

Jonas Ekelund

(f. 1969): Freelancejournalist. Jonas har arbejdet for Lyd & Billede siden 2007 og skriver om det meste, der kan kaldes bærbart, dvs. smartphones, trådløse højttalere og hovedtelefoner. Indimellem trænger hans tests sig ind på kollegernes områder – multirumslyd, hjemmebiograf og foto. Jonas startede sin karriere som tech-journalist på IDG og har skrevet for PC för Alla, Internetworld og det, der senere blev til M3.
Annonce
Annonce

Læs også

CAT har begrænset antallet af spøjse funktioner i sin bedste toughphone – men har til gengæld forbedret kvaliteten.
Med en meget mere attraktiv pris end sidst er Xiaomi tilbage som det prissmarte alternativ.
Fitbit Sense er knaldgodt til det meste, men svigter på et par grundlæggende ting.
Den mest kompakte smartphone i iPhone 12-serien er også den billigste. Faktisk er iPhone 12 mini lidt af en genistreg.
Ligesom sidste år kommer dette års Samsung Galaxy S-serie i tre forskellige udgaver: Galaxy S21, Galaxy S21+ og Galaxy S21 Ultra.
Samsung har netop inviteret medierne til årets første Galaxy Unpacked-præsentation.
Xiaomi Mi 11 er netop blevet lanceret på det kinesiske marked. Mobilen er den første i verden baseret på Qualcomms nyeste processor.
Samsung må være hullet som en si. Nu er både de første rigtige fotos af Galaxy S21 og tre officielle teaser-videoer lækket på internettet.
Når lanceringfesten holdes på nettet, kan man lige så godt gøre det ekstravagant.
Succesforfatteren bag “Bosch” udgiver ny serie på Netflix.
Ny infotainment-skærm dækker hele instrumentbrættet.
Acers chromebook-nyheder har mere power end mange PC-bærbare.
Samsungs nye trådløse hørepropper kommer med intelligent aktiv støjreduktion.
Ligesom sidste år kommer dette års Samsung Galaxy S-serie i tre forskellige udgaver: Galaxy S21, Galaxy S21+ og Galaxy S21 Ultra.
Sonys enorme videovæg kommer nok ikke ind i stuerne lige med det første, men det kan godt ske, at du får den at se i aktion alligevel!
Anvendelig 35 mm til Sony full-frame.
Optrapper kampen mod Sonos med Sound Bar 550.
Eksternt grafikkort giver den kompakte bærbare ekstra kræfter til spil både hjemme og ude.
Hurtigere grafik, hurtigere CPU, hurtigere skærm.
Earins nye øresnegle lover bedre bas og lydkvalitet end konkurrenterne.