itemprop

Dyson lancerer intelligent lampe

Dysons nye Lightcycle Morph-lampe måler det naturlige dagslys og tilpasser automatisk lyskilden til tid, sted, formål og bruger.

Dyson har på et internationalt pressemøde netop løftet sløret for virksomhedens nyeste produkt: Dyson Lightcycle Morph-lampen. Forud for lanceringen går intens forskning og indsamling af mere end en million målinger af lys i jordens atmosfære på forskellige tidspunkter af dagen, skriver firmaet i en pressemeddelelse.

Lys tilpasset din alder og omgivelser

Dyson Lightcycle Morph er en intelligent lampe, der automatisk tilpasser sig brugeren og omgivelserne. For lidt lys, flimren og genskin kan belaste øjnene og virke trættende. Derfor har Dyson skabt en lampe med fokus på en forbedret visuel oplevelse, fortsætter firmaet i pressemeddelelsen.

En indbygget geolokationsfunktion afstemmer automatisk lyset i forhold til dagslyset dér, hvor man opholder sig. Det sker ved, at man i Dyson Link-app’en indtaster lokationen, hvor lampen står. I app’en kan man desuden personalisere lyset i forhold til ens individuelle lysbehov, alder og stemning. Med Age Adjust-funktionen kan Dyson Lightcycle Morph f.eks. tilpasse lysstyrken baseret på den alder, man angiver i app’en – angiveligt en relevant funktion, da en 65-årig har brug for op til fire gange så meget lys som en 20-årig, hævder Dyson.

Dyson Lightcycle Morph klarer alle belysningsopgaver i hjemmet på en intelligent måde, lover firmaet. (Foto: Dyson)

Vågn op til kunstigt sollys

I app’en er der flere forudindstillinger herunder Study, Relax, Precision, Boost, Wake-up, Sleep og Away. F.ek.s kan man i Wake-up-mode indstille lampen, så den tænder, når man ønsker at stå op. Det sker med en lysstyrke, der øges gradvist for at simulere solopgang. I Away-mode tænder og slukker lyset på bestemte tidspunkter, så det ser ud som om, man er hjemme. Det er desuden muligt at programmere og navngive op til 20 forskellige indstillinger alt efter opgave og humør.

Lys til det hele

Dyson Lightcycle Morph er fleksibel og kan give både det kraftige lys, man har brug for til arbejde, og en beroligende belysning med reduceret blåt lys i aftentimerne. Der er fire forskellige lysformater, fortæller Dyson:

  • Spotlys som reflekterer lyset mod vægge, gulve og lofter. Lampehovedet kan roterer 360 grader rundt.
  • Arbejdslys som er ideelt til arbejde, til at lægge makeup og udføre præcisionsopgaver.
  • Indirekte lys kaster lys på fx kunst, farver eller anden udsmykning i rummet.
  • Stemningslys hvor lampens arm lyser op med et beroligende orange skær og reduceret blåt lys.

Man kan med et stryg på lampen desuden manuelt indstille dæmpning og farvetemperatur alt efter, hvad man selv foretrækker.

Pris og tilgængelighed

Dyson Lightcycle Morph findes i en skrivebordsmodel og en gulvmodel. Begge forventes klar til det danske marked fra februar 2020 og koster 5.790 kr. for skrivebordsmodellen og 7.590 kr. for gulvmodellen. Lampen fås i sort/sort og hvid/sølv. Se mere her.

annonce
annonce
Vi sætter stor pris på, at du læser Lyd & Billede!
Log ind for at læse videre.

Test-abonnement
Gratis i en måned
Få fuld adgang på alle enheder.
6 måneder
Kun 44,- mnd
Få adgang til alle tests og nyheder på Lyd & Billede i 6 måneder
Få fuld adgang på alle enheder.
12 måneder
Kun 40,- mnd
Få adgang til alle tests og nyheder på Lyd & Billede i 12 måneder
Få fuld adgang på alle enheder.
Har du noget at tilføje?
Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk.

Leave a Reply

  Subscribe  
Notify of

Läs också

 data-srcset

Værre end spritkørsel

Du har meget dårligere reaktionstider, når du bruger bilens touch-skærm, end når du kører i beruset tilstand.

Scroll til toppen