Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Apple udfordrer Spotify og Wimp?

Noget tyder på, at Apple er på vej med en streamingstjeneste.

Skrevet af / 06/02/2013 - 13:45
Apple udfordrer Spotify og Wimp?

Nu tyder noget på, at Apple vil udfordre Spotify og WiMP direkte. Det skal ske med en streamingstjeneste, som kan komme til at hedde iRadio. Dette efter at der er blevet opdaget nye filer, som ligger gemt i iPad 4 og 5. generation iPod Touch.

Der har længe været rygter om, at Apple kommer til at lancere en streamingstjenste for at gøre iTunes mere konkurrencedygtig i forhold til de stadigt mere populære tjenester som Spotify og Wimp, hvor du søger kunstneren, sangen eller spillelisten, du ønsker, trykker play, og slipper for at tænke mere over det. Ingen download, intet køb, ingen fysisk fil lagret, hverken på enheden eller computeren derhjemme. Til en månedspris på omkring hundred kroner.

Opdagede hemmelige knapper
Rygter om Apple er aldrig nogen mangelvare, og mange af dem går ikke i opfyldelse. At rygterne om en streamingstjeneste fra Apple nu kommer tilbage til overfladen, behøver ikke at betyde noget. Bortset fra at en kreativ bruger ved navn Austin Smith har opdaget ”Radio” og ”Buy”-knapper begravet langt nede i en ”jailbraiket” iPad. Knapperne har billeder af henholdsvis radiotårn og køb-nu ikon.

Andre iPod-modeller har også indbygget radio og tillader køb direkte af de sange, som du markerer, mens du hører radio, men ifølge hjemmesiden 9to5mac er disse knapper anderledes.

Det kan derfor være, at der er hold i rygterne. Og det er ikke så mærkeligt, hvis Apple ønsker at udfordre sin hovedkonkurrent Spotify på musikfronten.

Hvordan tager man markedsandele?
Spørgsmålet er, hvad Apple i så fald kan tilbyde brugerne, som de ikke allerede får af Spotify, og herhjemme er WiMP også en ekstrem barsk konkurrent at overmande. Selv om Apple nok mere har kig på verdensmarkedet, hvor WiMP blot er en dråbe i havet.

Men alligevel? Hvordan har Apple tænkt sit at tage kunder fra Spotify? Endnu et mig-også produkt tvivler jeg på vil få succes. Spotify har interaktiviteter med Facebook, noget Apple dermed nok må se langt efter. Hvordan skal Apple lave noget endnu bedre? Måske højere lydkvalitet? Og en endnu bedre brugergrænseflade via tablet og smartphone? Det ville bestemt ikke være at foragte, og vi venter spændte på, om der er hold i rygterne.

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

0
Lyd & Billede
Scroll to Top