Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

Apple lancerer ny 16” MacBook Pro til profesionelle brugere

Ny MacBook Pro med stor skærm, forbedret batterilevetid og nyt tastatur er netop blevet lanceret. Og den kan købes allerede nu.

Skrevet af / 13/11/2019 - 17:02
Apple lancerer ny 16” MacBook Pro til profesionelle brugere

De fleste kreative brugere foretrækker at arbejde med Mac, og det er i høj grad udviklere, fotografer, filmfolk, grafikere og musikere, som Apple nu forkæler med lanceringen af den nye 16” MacBook Pro, der netop er blevet præsenteret. 16”-modellen afløser den tidligere “store” MacBook Pro, som kom med 15,4”-skærm.

Største MacBook-skærm nogensinde

Den nye bærbare computer kommer som nævnt med en skærm på 16” og en opløsning på 3072 x 1920 pixel. Det resulterer i en pixeltæthed på 226 ppi, hvilket er en smule bedre end på forgængeren, MacBook Pro med 15,4”-skærm, som måtte nøjes med 220 ppi.

Den nye Retina-skærm producerer en lysstyrke på 500 nits, ligesom den understøtter næsten 100% af Apples egen DCI-P3 farveskala.

MacBook Pro 16″ leveres med Apples nyeste macOS Catalina-operativsystem. (Foto: Apple)

Nyt (gammelt) tastatur

Mange vil sikkert blive glade for, at Apple har droppet det kritiserede butterfly-tastatur på den nye MacBook Pro. I stedet udstyres det såkaldte Magic Keyboard med gammelkendt saksemekanisme med 1 mm vandring, som giver en mere behagelig og taktil skriveoplevelse end butterfly-tastaturet.

Grund til at glæde sig. Med det nye “Magic Keyboard” er det slut med det irriterende butterfly-tastatur. (Foto: Apple)

Konfiguration og ydelse

16” MacBook Pro kommer i flere udgaver med op til 9. generation Intel Core i9-processor med enten seks eller otte kerner. Den kraftige CPU kombineret med op til 64 GB DDR4-RAM samt nyt et avanceret design til temperaturstyring betyder, at denne MacBook er den kraftigste bærbare computer, Apple nogensinde har produceret.

Det gælder også for den grafiske ydelse, som drives af AMD’s 7nm Radeon Pro 5000M GPU.

Det indbyggede batteri er på 100 Wh, så til trods for den kraftige skal den nye MacBook Pro kunne holde op til 11 timer på en enkelt opladning.

I den almindelige konfiguration er maskinen udstyret med enten 512 GB eller 1 TB SSD, men lagerpladsen kan for første gang udvides til helt op til 8 TB.

Med stærkere processor og mere hukommelse er den nye MacBook Pro den mest kraftige nogensinde fra Apple. (Foto: Apple)

Pris og tilgængelighed

MacBook Pro i den nye 16”-udgave kan købes fra i dag i enten space grey eller sølv. For en konfiguration med 2,6 GHz 6-core Intel Core i7-processor, 512 GB lager og AMD Radeon Pro 5300M GPU skal du betale 21.499 kroner. Den større konfiguration med 2,3 GHz 8-core Intel Core i9-processor, 1 TB lager og AMD Radeon Pro 5500M kommer til at koste dig 24.999 kroner.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktør for L&B Home. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

0
Lyd & Billede
Scroll to Top