Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Aldrig mere lama-røvfuld!

Slut med Winamp. Verdens mest navnkundige medieafspiller lægges i graven fra 20. december.

Skrevet af / 22/11/2013 - 15:10
Aldrig mere lama-røvfuld!

“It whips the llama’s ass!”

Den velkendte hilsen efter have installeret medieafspilleren Winamp har snart lydt for sidste gang. Efter 15 år i branchen har firmaet bag Winamp besluttet sig for at lukke og slukke.

Winamp var i slutningen af 1990’erne nærmest ensbetydende med det nye, spændende og dengang meget kontroversielle MP3-format. Så skulle man høre musik på computeren – enten rippet eller downloadet – var det en selvfølge at gå til winamp.com og hente et program til at spille sine MP3-filer med.

AOL købte i 2002 Nullsoft, som var skaberen af Winamp. Dengang var prisen 80 millioner dollars i aktier. Men imens Winamp kan siges at have haft en vigtig rolle i at gøre komprimeret og let distribuerbar musik til allemandseje, er programmet på samme tid blevet overflødiggjort af alternativer som iTunes og Windows Meda Player. Og skulle man af idealistiske grunde endelig ønske en uafhængig medieafspiller, er valget i de senere år oftest faldet på VLC Media Player.

winamp-pharm

Nu har AOL så offentliggjort, at udviklingen af Winamp er stoppet, og at websitet og dermed muligheden for at downloade Winamp og de utallige plugin-udvidelser lukkes d. 20. december 2013.

Så hvis du vil have bagdelen klasket på klassisk lama-maner, må du hente den sidste – og endelige – version 5.66 inden da.

winamp.com

Kilde: The Verge

John Alex Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top