NYHED

6K-skærm og vanvittig Mac Pro

Opdateret: Apple frier til de professionelle med den sejeste Mac hidtil.
forfatter

Den sorte cylinder er fortid. I dag viste Tim Cook en ny generation af Mac Pro til professionelle brugere frem med op til 1,5 terabyte lagerplads, otte PCIe-pladser og hele 14 teraflops Radeon Pro Vega II grafikydelse med 32 gigabyte HBM2-hukommelse.

Teknobavl for mange, men sød musik for de professionelle. Som Tim Cook lover den allersejeste Mac nogensinde og en af de sejeste, hvis ikke den sejeste computer til forbrugermarkedet overhovedet.

(Foto: Apple)

Teraflops

Den nye Mac Pro bruger Xeon-processorer med op til 28 kerner, og Apple har lavet en grafikløsning, som de kalder Afterburner, der skal gøre det muligt for brugerne at køre tre 8K ProRes RAW-videostrømme. Samtidig. Eller 12 4K ProRes RAW-videostrømme.

Basisversionen starter med et Radeon Pro 580X grafikkort, men kan konfigureres med et Radeon Pro Vega II med op til 14 teraflops processorydelse og 32 hukommelse med 1 TB/s båndbredde. Den kan også leveres med Radeon Pro Vega II Duo med Vega II grafikprocessorer, der yder 28 teraflops (!) og 64 gigabyte hukommelse. Det kraftigste i verden, siger Apple.

Og ikke nok med det: Man kan også vælge MPX-moduler på Mac’en, så man kan bruge to Vega II Duo. Så vi taler – hold nu fast – 56 teraflops og 128 gigabyte grafikhukommelse.

(Foto: Apple)

6K-skærm

Samtidig med den nye Mac Pro kommer der også en ny skærm, Apple Pro Display på 32 tommer og med 6015 x 2284 opløsning – 6K, med andre ord. Eller 20 megapixel, om man vil.

Skærmpanelet har LED-bagbelysning og er kalibreret fra fabrikken.

Fra pressemeddelelsen:

Pro Display XDR features a massive 32-inch Retina 6K display with gorgeous P3 wide and 10-bit color, an extreme 1,600 nits of peak brightness, an incredible 1,000,000:1 contrast ratio and a superwide viewing angle, all at a breakthrough price point. Together, the new Mac Pro and Pro Display XDR are the most powerful tools Apple has ever put in the hands of pro customers and will change pro workflows forever.

(Foto: Apple)

Læs alle artikler i 1 måned for 39 kr

Få adgang alle +artikler samt til hele testarkivet.
Ingen bindingstid.
Ønsker du å bestille magasinet? Klik her Allerede abonnent?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.