TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

3D-printet mad kan være på vej

NASA har netop finansieret et projekt, der skal udforske mulighederne for at 3D-printe mad.

forfatter
Publiceret 21/05/2013 - 16:08

3D-print-teknologien er endnu i sin vorden, men alligevel har vi allerede kunnet berette om talrige, eksotiske anvendelsesmuligheder. Teknologien er blevet brugt til at fremstille et funktionelt øre, der kan høre supersoniske frekvenser; en fire-årig pige har ved hjælp af en 3D-printer fået førligheden tilbage i begge arme; en professor ved University of Southern California vil bruge kæmpe 3D-printere til at bygge huse på Månen og Mars; og en virksomhed ved navn Modern Meadow vil printe kød med en såkaldt bioprinter!

Med alt dette in mente er det måske ikke så skørt, som det umiddelbart lyder, at NASA nu har kastet 725.000 kroner efter et projekt, som på seks måneder skal afsøge mulighederne for at anvende en 3D-printer til at fremstille en pizza!

Firmaet Systems & Materials Research Corporation står i spidsen for projektet, som går ud på at fremstille en 3D-printer-prototype, der ved hjælp af patroner fyldt med forskellige slags organisk pulver – meget lig farvepatronerne til en blækprinter – skal kunne printe eksempelvis en pizza ved at bygge den op fra bunden af de nødvendige bestanddele!

Patronerne skal man så blot skifte ud, når de løber tør for materiale, og pointen er dels, at man ved at 3D-printe sin mad undgår enhver form for madspild, da printeren kun vil bruge præcis de ingredienser, der er brug for, og dels at patronerne vil kunne holde sig i meget lang tid. Op til 30 år, mener firmaet bag projektet.

smrc-3d-printer-schematic

3D-printet mad vil kunne muliggøre bemandede missioner til Mars – en rejse der kan tage op til 15 år – hvilket er grunden til, at NASA har kastet penge efter projektet.

Systems & Materials Research Corporation har allerede haft held med at printe chokolade ved hjælp af en 3D-printer. Det kan du se i videoen her:

Kilde: Quartz

Kommentarer

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend