Julegavetips

De bedste julegaver er dem med elektronik indeni, og hårde pakker er noget, alle kan lide. Her er 24 af de fedeste julegaver i år.
forfatter

KEF Muo

(Foto: Producent)
(Foto: Producent)

Glem plastichøjttalere, brug lidt flere penge, og læg KEF’s lækre Muo under træet. Med lækkert Ross Lovegrove-design og fremragende lyd bliver du en helt juleaften. Få bærbare Bluetooth-højttalere spiller lige så godt, og ingen ser lige så godt ud. Den kan også parres med andre af samme slags, så man kan spille i stereo eller multirum.

Pris: 3.000 kroner
Web: bulowtrading.dk

 

Polaroid ZIP

(Foto: Producent)
(Foto: Producent)

Denne lille, batteridrevne fotoprinter laver små papirkopier af mobilbillederne og udskriver dine bedste billeder trådløst. Billedkvaliteten er bedre end traditionelle Polaroid-billeder, fordi printeren anvender zinkpapir, som giver finere farver og skarpere billedkvalitet. ZIP kan udskrive fra næsten alle enheder med Bluetooth, også tablets.

Pris: 1.290 kroner
Web: focusnordic.dk

 

Philips AE5600W DAB+

(Foto: Producent)
(Foto: Producent)

Med Philips’ lille bærbare radio kan man høre musik overalt. Den koster ikke alverden, den er lille nok til at være i tasken, og den kan både tage FM og DAB. Den bruger almindelige batterier, som man kan købe overalt, og lyder flot i forhold til prisen.

Pris: 799 kroner
Web: philips.dk

 

BiiSafe Buddy

(Foto: Producent)
(Foto: Producent)

Kender du nogen, der konstant mister et eller andet? Så er den smarte trådløse nøglering fra BiiSafe den perfekte gave. Den sættes i nøglebundtet, lægges i pungen eller hægtes på hvad som helst, og batteriet holder et helt år. Man lokaliserer hurtigt BiiSafe Buddy med den tilhørende app, og mobilen bipper, hvis man går fra en taske med en Buddy i.

Pris: 40 euro
Web: biisafe.com

 

Luke Elliot: Dressed for the Occasion – lp

(Foto: Producent)
(Foto: Producent)

Stilmæssigt er Luke Elliots debutalbum en salig blanding af Nick Cave, Leonard Cohen og Tom Waits. En dejlig mørk og molstemt plade med elementer af både blues, country og rock pakket ind i en rå, upoleret sound.

Selv om han er fra New Jersey, er Luke faktisk draget til Norge for at indspille pladen med norske studiemusikere. Men produceren er John Agnello, som også har arbejdet med Sonic Youth, Dinosaur Jr. og Patti Smith, for bare at nævne et par stykker. Fans af norske Madrugada vil også nikke genkendende.

Pris: 199 kroner
Web: cdon.dk

 

GoPro Hero4 Black Edition

(Foto: Producent)
(Foto: Producent)

Det, der gør action-videokameraer så fleksible, er først og fremmest den lille størrelse og den lave vægt, og at der findes så mange forskellige fæster, bl.a. til hovedet og andre kropsdele.

GoPro Hero4 Black Edition er stadig det bedste actionkamera, vi har testet. Billederne er fantastiske, og der er forskellige opløsninger og hastigheder at vælge imellem. Hvis du ikke er for meget i bevægelse, kan du også filme i 4K-opløsning med op til 30 billeder i sekundet. Et must til vinterferien!

Pris: 3.990 kroner
Web: response.no

 

Focal Spirit S One

(Foto: Producent)
(Foto: Producent)

Ægte hi-fi til ørerne! Focal Spirit One S er blandt de virkelig gode hovedtelefoner på markedet for dem, der vil have ren lyd i hi-fi-kvalitet. De er lette at drive direkte fra smartphone og sidder som en drøm på ørerne. Vigtigt, når man skal lytte i længere tid ad gangen!

Desuden dæmper de støj udefra effektivt, fordi de sidder meget tæt om ørerne, og de lækker meget lidt lyd. Men vigtigst af alt er lydgengivelsen lige så lækker, som den er fyldig.

Pris: 1.850 kroner
Web: tertonaudio.dk

 

AudioQuest DragonFly v1.2

(Foto: Producent)
(Foto: Producent)

Hvis man har investeret i et par seriøse hovedtelefoner, mærker man hurtigt, at computerens indbyggede lydkort med tilhørende hovedtelefonudgang har sine lydmæssige begrænsninger. AudioQuest DragonFly er en kompakt, højopløst USB DAC, der kan kobles mellem den bærbare og hørebøfferne.

DragonFly giver stor lydforbedring i et lille format og er velegnet til dem, der ikke vil gå på kompromis med lydkvaliteten, selv om de har udskiftet cd-afspilleren med den bærbare.

Pris: 999 kroner
Web: hifiklubben.dk

 

UE Roll

(Foto: Producent)
(Foto: Producent)

Hvem siger, at det er kedeligt at få flade pakker? Den lille Roll-højttaler fra Ultimate Ears kan spille overraskende højt – og ikke mindst rent. Ligesom sine søskende i den roste UE Boom-serie er den vandtæt, så når der skal brændes kalorier af, kan den fint klare en rask sneboldkamp juledag.

Hvis nissen har været ekstra sød ved dig, og du har fået flere – eller i forvejen har en Boom-højttaler – kan de bundtes, så du kan høre musik i hele huset.

Pris: 1.099 kroner
Web: ultimateears.com

 

Skullcandy Grind

(Foto: Producent)
(Foto: Producent)

Hvis der skal ligge hovedtelefoner under træet, er der stort set ingen grænser for valgmulighederne. Skullcandy Grind er hverken trådløse, støjdæmpende eller forsynet med ultrakraftig bas. Til gengæld lyder de formidabelt til prisen, der er lav nok til, at du har råd til at købe både et sæt som gave og et ekstra til dig selv.

Skullcandy Grind er no-nonsense, når det er bedst. En enkelt knap på venstre ørekop skifter mellem numrene og slår mikrofonen til.

Pris: 449 kroner
Web: skullcandy.com

 

Sony Xperia M4 Aqua

(Foto: Producent)
(Foto: Producent)

En god smartphone behøver at ikke være dyr, og økonomimodellen Xperia M4 Aqua tog os med storm. Her får man en ydelse, der napper topmodellerne alvorligt i haserne.

Du får lynhurtig 4G-forbindelse, hurtig processor, glimrende skærm (1280 x 720 pixel) og – vigtigst af alt – ram og lagerplads nok til at køre masser af apps. Batteriet er stort, hvilket betyder, at du faktisk kan nøjes med at lade den op hver anden dag. Som prikken over i’et er den selvfølgelig vandtæt.

Pris: 2.000 kroner
Web: sony.dk

 

Logitech MX Master

(Foto: Producent)
(Foto: Producent)

Logitech har siden firmaets start i 1985 produceret mere end en milliard mus, men den her er deres mest avancerede nogensinde. Logitech MX Master Wireless kan for det første bruges til tre enheder på én gang. Et tryk på en knap skifter mellem f.eks. din bærbare, den stationære pc ved siden af og tablet’en eller telefonen.

To rullehjul og et kæmpestort touch-felt betyder, at man kan styre langt flere funktioner, end vi er vant til, herunder gestik på Mac-computere.

Pris: 849 kroner
Web: logitech.com

 

Apple MacBook

(Foto: Producent)
(Foto: Producent)

En af de mindste og letteste bærbare på markedet. Skærmen er på 12 tommer med en opløsning på 2304 x 1440 pixel, og der er blevet plads til et tastatur i fuld størrelse trods den begrænsede plads. Trackpad’en har Force Touch-teknologi, der ikke alene registrerer, hvor du trykker, men også hvor hårdt.

Tilslutningsmuligheder er der ikke mange af – faktisk kun én USB-C port – men til gengæld er Apple MacBook lige så nem at have med rundt som en tablet.

Pris: 11.299 kroner
Web: apple.dk

 

Lenovo IdeaCentre Stick 300

(Foto: Producent)
(Foto: Producent)

En computer ikke meget større end en USB-stick (100 x 38 x 15 mm)? Det lyder vanvittigt, men Lenovo har vitterlig presset en komplet Windows-pc med Intel Atom-processor, 2 gigabyte ram og 32 gigabyte indbygget flash-lager ned i det lille format.

Man tilslutter mus og tastatur trådløst via Bluetooth, og så kobles computeren til en monitor eller tv’et via HDMI. Det indbyggede lager kan udvides via microSD-kort, og minicomputeren råder også over en USB-indgang.

Pris: Ca. 1.200 kroner
Web: conrad.se

 

Huawei Honor 7

(Foto: Producent)
(Foto: Producent)

Her er der tale om en top-smartphone til budgetpris. Kinesiske Huawei byder på 5,2 tommers Full HD-skærm, ottekernet processor og 20 megapixel kamera til en brøkdel af, hvad man ellers betaler for mobiler i samme klasse.

Tilmed har Honor 7 plads til to SIM-kort, så telefonen kan bruges med to numre på én gang, eller man kan bruge den ene kortplads til at udvide hukommelsen via microSD-kort. Mobilen er fremstillet i aluminium og kommer med fingeraftrykslæser.

Pris: 2.999 kroner
Web: huaweidevice.dk

 

BB-8 Droid

(Foto: Producent)
(Foto: Producent)

Når Star Wars: The Force Awakens får premiere den 16. december, vil filmens publikum lære den lille, rullende robot at kende. Den er nemlig nyeste droid i rækken sammen med R2D2 og C3PO, som vi kender fra de gamle film.

Legetøjsudgaven styres med en smartphone eller tablet og bevæger sig næsten ligesom i “virkeligheden” i den kommende Star Wars-film. BB-8 reagerer på stemmekommandoer og kan fremvise holografiske videoer. På en måde i hvert fald.

Pris: 1.349 kroner
Web: coolstuff.dk

 

B&O Play BeoPlay A2

(Foto: Producent)
(Foto: Producent)

Bang & Olufsen har haft stor succes med deres produkter under B&O Play-paraplyen, og blandt disse er BeoPlay A2 det mest populære. En elegant højttaler, der kommer i en række forskellige moderne farver og med “bærehåndtag” i ægte læder. Lydmæssigt har den en varm og fyldig klang med god spredning pga. højttalere på begge sider.

BeoPlay A2 understøtter Bluetooth 4.0 med aptX-codec for bedst mulig lydkvalitet. En flot julegave til både urbane og ikke-urbane musikelskere!

Pris: 2.799 kroner
Web: beoplay.com

 

Revo SuperSignal

(Foto: Producent)
(Foto: Producent)

En god radio er guld værd og er også i dag en relevant julegave som kilde til både musik og nyhedsprogrammer. De nyeste DAB-radioer understøtter såvel FM- som DAB+ sending. Revo SuperSignal har også Bluetooth, så den let kan afspille musik fra mobiltelefonen. Revos radio er kompakt og velbygget i ægte træ og aluminium, og har en stor, tydelig OLED-skærm.

En meget vellydende allround-radio, som vi trygt kan anbefale til de kvalitetsbevidste!

Pris: 2.349 kroner
Web: sahaga.com

 

Canton DM50

(Foto: Producent)
(Foto: Producent)

Utilfreds med tv-lyden? Så er der en løsning her. En lydsokkel giver langt bedre lyd end tv’ets indbyggede højttalere uden at være særlig dyr eller fylde særlig meget. Testvinderen Canton DM50 sættes direkte under tv’et eller på en hylde og giver klar, kraftig lyd.

Tilslutning til tv’et sker med optisk kabel, men den kan også forbindes til mobilen via Bluetooth for at spille musik. Hvis de indbyggede bas-elementer ikke er nok, er der udgang til ekstern subwoofer.

Pris: 2.999 kroner
Web: lcdgarder.dk

 

Gavekort til Netflix

(Foto: Producent)
(Foto: Producent)

TV-kiggeri er en populær beskæftigelse, når mørket og kulden sætter ind. Så er et Netflix-abonnement en god gave til dem, der ikke allerede har et. Streaming-tjenesten findes som app til Android, iOS og Windows samt de fleste nyere smart-tv’er.

Netflix-kortet fås med tre forskellige værdier: 150, 250 og 500 kroner, og brugerne kan aktivere gavekortet uden at angive anden betalingsinformation. Kig efter Netflix-kortet hos din lokale elektronikforhandler eller købmand.

Pris: Fra 150 kroner
Web: netflix.dk

 

Netatmo online vejrstation

(Foto: Producent)
(Foto: Producent)

Er det for koldt for julemanden at gå ud? Med Netatmos smarte vejrstation er det bare at tjekke mobil-app’en. Den består af to dele, hvor udendørsmodulet måler temperatur, luftfugtighed og barometerstand, og indendørsmodulet måler temperatur, luftfugtighed, luftkvalitet og CO2-indhold. Man kan også stille én i sommerhuset og aflæse den hjemmefra samt få statistik. Desuden kan flere moduler tilføjes, f.eks. vindmålere og regnmålere.

Pris: 1.390 kroner
Web: netatmo.com

 

Samsung Gear VR

(Foto: Producent)
(Foto: Producent)

Virtual Reality-briller har vi efterhånden set mange prototyper og dyre udviklerversioner af. Men nu lader det til, at der endelig er et færdigt forbrugerprodukt.

Samsungs nye model er 22 procent lettere og skulle være mere komfortabel og have bedre styring end den forrige. Den indeholder accelerator, gyroskop og nærhedssensorer for at registrere dine bevægelser. Som skærm bruges en Galaxy Note 5 eller en af Galaxy S6-modellerne.

Pris: 1.590 kroner
Web: samsung.dk

 

LG Easy Smart

(Foto: Producent)
(Foto: Producent)

Selvfølgelig skal bedstefar også have en smartphone. Indtil nu har ældre været henvist til “dumbphones”, hvis de ville have klapmodel, som man let kan have i lommen uden at komme til at ringe op ved en fejl.

Easy Smart er en kombination, som har fysiske knapper på den nederste halvdel og en moderne Android touch-skærm på den øverste. Hurtigknapper, større ikoner og alarmfunktion har den selvfølgelig også.

Pris: 1.500 kroner
Web: lg.com

 

Sony h.ear in

(Foto: Producent)
(Foto: Producent)

Hvis man vil have farver på hørepropperne, er man som regel henvist til billige modeller, der lyder dårligt, let går i stykker og ikke har nogen funktioner. Det vil Sony ændre på med deres h.ear-serie.

In-ear modellen fås i fem glade farver. Den har avancerede elementer, understøtter Hi-Res lyd og har kontrol/mikrofon på ledningen. Der er også støjreduktionen, så du kan læse eller rejse uden at blive forstyrret af omgivelserne.

Pris: 1.350 kroner
Web: sonyn.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategidirektør for Publish AS og journalist. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.