360-video

Vuze er verdens første til hjemmebrugere.
forfatter

3D VR-kameraet Vuze kommer til Europa i begyndelsen af 2017. Det bliver Focus Nordic, som får distribution for Norden. Vuze kan muligvis ændre markedet for 3D VR-kameraer med en tegnebogsvenlig pris på godt 7.000 kroner.

Doble objektiver hele veien rundt gir 360-video i ekte 3D. Foto: Vuze

Dobbelte objektiver hele vejen rundt giver 360-video i ægte 3D. Foto: Vuze

 

Der findes ikke noget mere spændende inden for foto og video end 360 netop nu,” siger Karsten Rath, markedsdirektør hos Focus Nordic. “Med Vuze udvider vi vores sortiment på dette produktsegment yderligere, og det med et kamera som gør os meget entusiastiske.

Vuze vandt udmærkelsen ”Last Gadget Standing” under CES 2016. Årsagen er, at kameraet gør denne spændende teknik tilgængelig for alle, uansett budget og teknisk kompetence. Vuze skulle således være “legende let at bruge, og giver forbløffende resultater med bare et tastetryk.”

360-kameraene er på stærkt indtog, og vi har allerede lavet en gruppetest med fire af dem, og vi har selv været med til at producere en 360-video med en 3D-printet hjelm, som holder hele 15 GoPro-kameraer!

Men en ting er at kunne panorere rundt i en video i 360 grader. Det blir noget ganske andet også at få dybdesyn, takket være dobbeltobjektiv – et for hvert øje. Det er her, Vuze skiller seg ud fra andre konsumløsninger. Og du kan være sikker på, at vi skal prøve det!

 

Dette følger med i æsken
• Vuze-kamera, kompakt, let og smidigt, og utrolig let at bruge.
• Software Studio – program til Mac og pc, som prosesserer materialet fra de otte HD-kameraene til en 360°-film i 4K. Dette sker med bare et klik.
• Aftageligt håndgreb, der giver flere måder at holde kameraet på.
• Lækker bæretaske til transport og beskyttelse.

Ydelse
Til trods for en “forbrugervenlig pris” har Vuze imponerende specifikationer:
• 8 stk. Full-HD kameraer, der tilsammen optager video og lyd i 360 grader, i 2D eller 3D.
• Hvert enkelt kamera har en billedvinkel på 120° horisontalt og 180° vertikalt, der til sammen giver 4K-stereoskopisk 3D 360 VR-materiale.
• Kompakt og smidigt (12 x 12 x 3 cm).
• Kan fjernstyres med en app fra iOS og Android.
• Op til en times optagelse.
• Skaber filer i det universale format H.264 HD.

Vuze finnes i flere farger, her i gult. Foto: Vuze

Vuze findes i flere farver, her i gul. Foto: Vuze

Vuze kommer i fire farver: gul, blå, sort og rød. Kameraet leveres i begyndelsen af 2017 til 7.199 kroner.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.