Vi har photoshoppet vores billeder i 25 år

Siden første udgave fra 1990 er programmet blevet synonymt med fotoredigering.

Den første version af Adobe Photoshop blev udgivet den 19. februar 1990. Målet var dengang at sælge 500 eksemplarer om måneden, hvilket viste sig at være skudt en del for lavt. I dag tælles brugerbasen i tocifrede milliontal, og titusinder af nye kommer til hver måned.

De to første udgaver var kun til Mac, men i 1992 kom Windows-udgaven. I dag er der også en app.

Selv om størstedelen af befolkningen ikke bruger det selv, så er standardbetegnelsen for redigering af fotos blevet “at photoshoppe”. Og de fleste billeder, vi møder i hverdagen, har på et tidspunkt været gennem programmet; det være sig motivet på din t-shirt, reklame i byrummet, grafikken i tv-programmer og mønstret på sengetøjet.

“Jennifer in Paradise” – verdens første photoshoppede billede.

Billedet er taget af programmets opfinder, Thomas Knoll, som brugte sin forlovede, Jennifer, som model. Det blev anvendt som et testbillede for at vise funktionerne i Photoshop.

For at fejre fødselsdagen har Adobe lavet en konkurrence, hvor 25 kunstnere under 25 år kan overtage Photoshops Instagramkonto to uger. For at indsende et bidrag skal man uploade sit projekt på Behance og bruge hashtaggen #Ps25Under25.

www.adobe.dk

Les videre
Exit mobile version