Nyhed

Vanvittig opløsning på 400 Mp

Fujifilm GFX100 får hele 400 megapixel!

Av min arm! Mens de fleste af os tænker, at 24 megapixel er rigeligt til det meste, er det altid muligt at finde kameraer med endnu højere opløsning. For der er altid nogle, der vil have mere, og 40-50 megapixel foretrækkes af bl.a. landskabsfotografer.

Men hvad med 102 megapixel? Heller ikke nok? Fujifilm GFX100 er måske det bedste kamera, vi har testet, og hvis 102 megapixel ikke er nok, kan det nu tage billeder, der sættes sammen til hele 400 megapixel.

Jep, 400 megapixel. Det sker ved, at kameraet tager 16 billeder i hurtig rækkefølge med Pixel Shift, hvor billedchippen bevæges af billedstabiliseringen i kameraet, som så gemmer 16 billeder i 16 bit raw-format.

Det kaldes Pixel Shift Multi-Shot, og kameraet gemmer RGB-pixelinformationen i de røde, grønne og blå pixels hver for sig, hvilket ud over den ekstreme opløsning også skal give ekstrem farvegengivelse.

Kameraet skal opdateres først, men det er gratis, og ny firmware (Firmware Ver. 3.00) kan downloades her. Derefter skal man downloade programmet Pixel Shift Combiner, der er tilgængeligt her til både PC og Mac. Og så er det bare ud og finde motiver, der fortjener en opløsning på 400 megapixel.

Pixel Shift Combiner sætter de 16 billeder sammen til én 400 megapixel DNG-RAW billedfil, som kan konverteres til ens foretrukne filformat i Capture One eller Photoshop.

 

Les videre
Exit mobile version