Foto & Video

Med logning af bevægelser, 4K-video og 30 meters vandtæthed skiller Olympus TG-Tracker sig ud i mængden af actionkameraer.
Annonce
Annonce
forfatter

Det barske design hjælper selvfølgelig, men det er de mange features, der adskiller TG Tracker fra de fleste actionkameraer, vi har set. Det vandtætte kamera er Olympus’ hidtil mest hårdføre – med vandtæthed til 30 meter uden ekstra undervandshus. Det tåler også et fald fra 2,1 meter mod beton, 100 kg pres, og det fungerer ved minus 10 grader.

Foto: Olympus
Foto: Olympus

Men der er mere, der adskiller TG tracker fra andre kameraer. Det bruger GPS med Glonass, A-GPS og QZSS for præcis logning af din rute fra start til slut, på samme måde som et Suunto- eller Garmin-ur kan. Og det kan vise dig den fulgte rute på mobil-app’en, der findes til både Android- og iOS.

Adskillige sensorer registrerer desuden temperatur, højde, kompasretning, lufttryk. Og der er et accelerometer, der registrerer op til 8G og kan indstilles til at registrere hårde landinger og pludselige bevægelser. Det gør det lettere at time landing på jorden, eller skarpe kurver på banen, når man skal at se gennem optagelsen i 4K-kvalitet.

Et bekvemt pistolgreb medfølger til håndholdt optagelse. Foto: Olympus
Et bekvemt pistolgreb medfølger til håndholdt optagelse. Foto: Olympus

Kameraet har fem-askers digital billedstabilisering og bruger en lille 8-megapixel 1/2,3″ billedsensor af den type, man finder i de mindste kompaktkameraer, men kan som sagt optage video i 4K/30p eller 1080/60p HD-kvalitet. Det kan også optage 720p HD-video op til 240 fps for afspilning i slowmotion.

Under videolyset, der rækker op til 3,5 meter, sidder et objektiv med brændvidde på 13,9 mm og lysstyrke f2.0. Det giver en ekstrem billedvinkel på 204 grader, og der findes en undervandsforsats til kameraet, der reducerer billedvinklen til 94 grader.

Foto: Lasse Svendsen
Foto: Lasse Svendsen

Kameraet har en lille 1,5″ skærm. Skærmen kan vippes, men ikke drejes, og den er ikke en touchskærm. Til gengæld viser skærmen nyttige oplysninger, og kan bruges som søger, så du ikke behøver at tage fat på telefonen for at lave indstillinger, før du optager.

Henter man app’en Image Track, kan man downloade data og billeder til sin mobil. Med app’en kan man også se, hvor man har bevæget sig, og hvor billeder eller optagelser er lavet. Mobilen kan også bruges som fjernbetjening af kameraet.

Foto: Olympus
Foto: Olympus

Olympus opgiver batterilevetiden til 90 minutter, og en undervandsdetektor ændrer kameraindstillingerne, så farver og eksponering tilpasses til undervandsfotografering.

Tough TG-Tracker er i butikkerne i begyndelsen af juli, til 2.999 kroner, og leveres i grøn eller sort.

Foto: Olympus
Foto: Olympus

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.
Annonce
Annonce

Læs også

JBL 4349 er ikke som andre højttalere. De er meget, meget federe!
Slanke højttalere med velvoksen bas er ikke lette at finde. Medmindre de hedder PMC.
Trådløs musik i stereo bliver ikke bedre end med KEF’s små højttalere.
DALIs mindste ægte aktive højttalere giver dig trådløs hi-fi i høj kvalitet til en pris, der er svær at underbyde.
JBL fejrer 75 år med jubilæumsmodellen L100 Classic 75 og den nye retro-forstærker SA750. We wanna rock!
Dårligt batteri på Sonos Move? Nu kan du skifte det selv.
De trådløse højttalere SRS-RA5000 og SRS-RA3000 spreder lyden i alle retninger og fylder hele rummet.
Fire nye modeller fra JBL Synthesis, der lover at sætte hytten i svingninger uden at kunne ses.
Streaming-giganten har sikret sig Gal Gadots næste film.
Under CES 2021 viste Razer en gaming-stol frem med udrullelig OLED-skærm! Mon den også kan give massage?
Engang var jagten på den bedste lyd enhver ung mands hobby. Nu foretrækker de fleste at nyde musikken som baggrunds-underholdning. De gamle dage vender aldrig tilbage. Men nutiden ligner lidt alligevel.
De mest eksklusive surround-processorer fra Lyngdorf og Steinway, nemlig MP-60 og P300, får langt om længe sidste skrig inden for videokort. Bl.a. med 8K.
JBL fejrer 75 år med jubilæumsmodellen L100 Classic 75 og den nye retro-forstærker SA750. We wanna rock!
4K-laserprojektorer har hidtil været frygtelig dyre, men det agter LG at gøre noget ved.
Tidligere medarbejdere beskylder Huawei for diskrimination og for at blande sig i deres privatliv.
Samsung har fornyet deres flagskibe. Nu endelig med rumkorrektion – og AirPlay 2.
Kan det blive det næste store inden for billyd?
Ni nye kinesiske techfirmaer er nu blokeret i forhold til amerikanske investorer.
Renaults ikoniske minibil bliver elektrisk, men du må vente på den.