TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

Supersexy Hasselblad jubilæumskamera

Når man fylder 80, synes vi, dette er en passende måde at fejre det på.

forfatter
Publiceret 30/09/2021 - 11:58

Pludselig blev vi påmindet om, at det er 80 år siden, Viktor Hasselblad lavede sit første kamera. De ikoniske mellemformatkameraer med den firkantede kasse med 6 × 6 cm billedflade er berømte for deres robusthed og kvalitet.

Det er godt nok til månerejser, og NASA har brugt Hasselblad flittigt, siden de første billeder fra månen blev fanget gennem objektivet på et Hasselblad-kamera.

Hasselblad 907X Anniversary Edition Kit er måske ikke så velegnet til en rumrejse, men hvem ved – de, der har råd til et af de 800 sæt, Hasselblad producerer, har måske også råd til at tage med på en af de civile rumrejser, der med garanti kommer i fremtiden.

Jubilæumsmodellen 907X er bygget op omkring CFV II 50C, et digitalt bagstykke, håndgreb, optisk søger og en sølvfarvet XCD 30 mm f/3.5.

Kendere vil vide, at kameraet bruger en 44 x 33 mm stor 50 Mp CMOS-billedsensor – 14 bit dynamik og 16 bit filer, faktisk. Kameraet, som har en 8 cm vippeskærm med 2,36 Mp opløsning, to SD-kortpladser og USB-opladning, kan selvfølgelig bruges med Hasselblads Photos-software, som er tilgængelig til iPad.

Prisen er angivet til 15.000 euro for sættet, som kan købes i efteråret.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Lysstærk supervidvinkel Med 18 mm brændvidde kan Panasonic Leica-objektivet fange endnu mere af motivet.
Avanceret minidrone flyver hvor som helst DJI Mini 3 Pro har fuldvoksne funktioner, men er så lille, at den flyver under radaren på dronereglerne.
Professionelt kamera med unik funktion Canon EOS R3 har en unik funktion og alt, hvad et flagskibskamera har brug for. Bortset fra to ting.
Lysstærk og forbedret Sony-zoom Lavere vægt og bedre ydelse er nøgleordene for Sony FE 24-70 mm F2.8 GM II.
Fem tips til bedre påskebilleder Den skarpe sol er ikke fotografens bedste ven. Her får du at vide, hvordan du undgår den og fire andre ting, der kan ødelægge dine billeder.
Leica lancerer sort Summicron 28 mm f/2 Laves i et lille antal med en forbedring, som man skal se nøje efter.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend