Systemkamera

Med touchskærm og billedstabilisator mener Sony, at a6500 mænger sig i for blandt entusiastkameraerne.
forfatter

Hvis man skræller laget af superlativer væk fra pressemeddelelsen, ser man, at Sony a6500 næppe er den revolution, man kunne få indtryk af. Touchskærm og indbygget billedstabilisator er noget, som de fleste konkurrenter har haft længe. Det har kun taget Sony lang tid at indse, at det er faktisk er en god ide.

Nu kan man bruge den berøringsfølsomme skærm til at vælge fokuspunkt ved at pege direkte på det. Godt – men ikke noget særligt. Olympus og Panasonic har haft det længe, men Sony har i det mindste taget kritikken alvorligt, da vi testede det ellers meget vellykkede A6300.

Den test kan du læse her.

Foto: Sony
Foto: Sony

Integreret billedstabilisator er også en nyhed i a6500, her er det en femaksers-løsning, der flytter billedsensoren. Stabilisatoren giver op til fem trins kompensation, så man kan tage billeder med op til fem gange længere lukketider og stadig få relativt skarpe billeder.

Sensoren med på 24 megapixels, hybridfokus med 425 hotspots er den samme som i A6300. Og det gælder i øvrigt også det meste andet i kameraet. Men ikke billedprocessoren. Den er ny i a6500, og imens den næppe giver væsentlig bedre billedkvalitet end A6300, får kameraet en større buffer. Så kan man skyde op til 11 billeder i sekundet – op til omkring 300 billeder i serie (jpeg) eller ca. 100 RAW-filer, før bufferen er fuld.

Foto: Sony
Foto: Sony

Ud over at man kan vælge fokus på touchskærmen, har de samme 4K-evner som før, dvs. 4K-video fra en 6K-stream, mikrofonindgang og programmerbare knapper.

Pris og leveringstid er ikke kendt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.