Stjernekamera

EOS Ra kan du fotografere stjerner med.
forfatter

Der findes kameraer, som er specielt lavet til astrofotografering. De er ikke gode til så meget andet, men til at fotografere stjernehimlen med er de perfekte.

Kameraer som Canon EOS Ra anvender en fuldformat CMOS-billedsensor med ca. 30,3 megapixel, men med et specielt IR-filter foran.

Det slipper fire gange så meget hydrogen-alfa-lys (Hα) igennem, altså den røde farve i stjernetåger, som består af brint og helium. I et almindeligt kamera fungerer det dårligt, fordi filtrene blokerer IR-lyset.

(Foto: Canon)

Bortset fra det første punkt er EOS Ra stort set som et almindeligt EOS R:

  • IR-filter til overførsel af mere hydrogen-alfa-lys til billedsensoren (fire gange mere end på EOS R).
  • Førsteklasses billedoptagelse med 35 mm full-frame CMOS-sensor med ca. 30,3 millioner effektive pixels, nyeste DIGIC 8-billedprocessor og kompatibilitet med RF-objektiver med høj ydelse.
  • Forbedret kommunikation og strømoverførsel mellem objektiv og kamerahus.
  • Let, spejlløs konstruktion giver mindre vibrationer, når kameraet er monteret på et teleskop.
  • Fungerer i svagt lys.
  • Vipbar skærm.
  • 4K-video med afspilning i 10 bit via HDMI.

Kameraet er til salg fra december til 30.999 kroner.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.
Annonce
Annonce

Læs også