TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Stilfuld retrokompakt

FujiFilm XF1 er måske det lækreste indtil videre i kompaktklassen. Det er slankt, let og har f1,8 i lysstyrke og samme billedsensor som X10.

forfatter
Publiceret 18/09/2012 - 12:27

At det har samme 12 MP billedsensor som X10 lover godt for billedkvaliteten. Optikken er imidlertid ikke den samme, men en 25-100mm zoom med blænde f1.8-4.9.

Det betyder, at det slanke kamera virkelig er et lommekamera. XF1 leveres i aluminium med tre farver, sort, rødt eller bordeaux skind, og koster 3.499 kroner. Kameraet har samme tænd/sluk knap som FujiFilm X10 (læs testen her), hvor man drejer den manuelle zoomring foran for at tænde eller slukke kameraet. Objektivet har optisk billedstabilisering og samme antirefleks belægning, som bruges på Fjinon-optik til udsendelse, Wide-band High Transmittance Electron Beam, som skal reducere strølys og sørge for høj kontrast, selv under vanskelige lysforhold.

Det har også Fujis egne EXR-auto modus, hvor kameraet selv tilpasser dynamikomfang baseret på kontrasten i motivet. En egen 3D modus er også inkluderet.

FujiFilm lover hurtige processeringstider af råfiler eller jpeg-filer, og det har selvfølgelig Fujis filmsimuleringsmodus, som efterligner farvemætning og kontrast fra lysbilledfilm, sort/hvid og så videre. Desuden har det 11 forskellige filtereffekter, som kan benyttes til at skabe et mere kreativt udtryk. XF1 har en 7,6 cm LCD-skærm med 460K opløsning, hvor glasset er hærdet for at gøre det modstandsdygtig overfor ridser.

Kameraet kommer til salg fra november 2012.

Korte fakta:
Slankt design i aluminium og tre farver, sort, rødt og brunt
Manuel roterende mekanisk zoomring til at tænde/slukke og zoome
F1.8 (vidvinkel) -F4.9 (tele)4x Fujinon zoom (25-100mm tilsv. 35mm kamera) op til 8x Intelligent Digital Zoom
12 megapixels 2/3” EXR-CMOS billedsensor med EXR-AutoOIS: Optisk bildestabilisator
Hurtig processering og responstid
7,6 cm/460K punkts LCD med hærdet glas
Motion Panorama i 360 grader for glidende panoramafoto
Kreative effekter inkluderet 11 “Advanced filters” og 5 “Film simulation modes” for yderligere kreativt udryk, plus en egen 3D modus som skaber 3D effekt fra 2 x 2D bilder
Full HD video med zoom og stillbilledmulighed under optagelse. Med Automatic Scene Recognition under optagelse.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Lysstærk supervidvinkel Med 18 mm brændvidde kan Panasonic Leica-objektivet fange endnu mere af motivet.
Avanceret minidrone flyver hvor som helst DJI Mini 3 Pro har fuldvoksne funktioner, men er så lille, at den flyver under radaren på dronereglerne.
Professionelt kamera med unik funktion Canon EOS R3 har en unik funktion og alt, hvad et flagskibskamera har brug for. Bortset fra to ting.
Lysstærk og forbedret Sony-zoom Lavere vægt og bedre ydelse er nøgleordene for Sony FE 24-70 mm F2.8 GM II.
Fem tips til bedre påskebilleder Den skarpe sol er ikke fotografens bedste ven. Her får du at vide, hvordan du undgår den og fire andre ting, der kan ødelægge dine billeder.
Leica lancerer sort Summicron 28 mm f/2 Laves i et lille antal med en forbedring, som man skal se nøje efter.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend