Sportzoom til Canon

Denne barske fyr kaldes EF 200-400mm f/4L IS USM og har integreret telekonverter, som forlænger brændvidden med en faktor på x 1,4.

I skrivende stund er der ingen, der aner, hvad Canon-zoomen koster, men billig bliver den næppe. Med 200-400 zoom og lysstyrke f4.0, er det massive objektiv rettet mod natur- og sportsfotografer, som skal have et solidt arbejdsredskab.

USM betyder, at det har Ultrasonic fokusmotor, som giver hurtig og stillegående autofokus, mens IS fortæller, at det har firetrins billedstabilisator, som gør det bedre egnet til fotografering i svagt lys og på længere lukkertider.

Billedstabilisatoren kan stilles i Mode 3, som ikke aktiverer stabiliseringen, før du trykker udløseren ned, således at fotografen kan panorere hurtigt, uden at billedstabilisatoren overkompenserer for bevægelsen.

Objektivet støtter Power Focus (PF), som gør det muligt at skrue på fokusringen og stoppe på en i forvejen indstillet afstand, når man optager film med EOS-1D C eller EOS-1D X.

Den integrerede 1,4x telekonverter øger brændvidden til 280 – 560 mm, men en kontakt på siden. Bruger man objektivet med f.eks. EOS 7 D (APS-C format med 1,6 x), øger brændvidden til 448-896 mm. Da taler vi seriøs tele.

Konverteren klarer også største blænde fra f4.0 til f5.6, når den er aktiveret.

Canon EF 200-400 mm f/4L IS USM Extender 1.4x fakta:

Les videre
Exit mobile version