TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

Sony Xperia PRO-I: Måske den sejeste kameramobil hidtil

Får 24 mm Zeiss-objektiv, 1 tommes billedsensor og 4K 120 Hz HDR-skærm.

forfatter
Publiceret 26/10/2021 - 22:00

Den store nyhed på Sonys nye Xperia PRO-I – hvor I’et står for Imaging – er kameraet på bagsiden. Som vi ikke har set i nogen mobil før.

Læs også Sony perfektionerer lommekameraet Sony RX100 VII er det bedste allround-valg, men også kun lige.

Den 1 tomme store Exmor RS-billedsensor med 20 megapixel opløsning er hentet fra kompaktkameraet RX100 VII og er en meget større billedsensor, end man normalt finder i en mobil. Den er også større end 1/1,7 tommers sensoren i Xperia 1 III og har meget større pixels – 2,4 mod 1,8 µm.

Billedsensoren har også 325 fasedetekterende autofokuspunkter, som dækker 90 procent af den store billedflade, samt en Bionz X billedprocessor.

Sony Xperia PRO-I, fakta
 • Første 12 Mp 1,0″ Exmor RS billedsensor med 325 fasedetekterende autofokuspunkter i en mobil
 • Sony Bionz X-billedprocessor med 12 bit raw-optagelse
 • Autofokus med Sonys Real-Time Eye AF og Real-Time Tracking, der bruger AI til at følge motivet
 • 24 mm f/2.0-4.0 Zeiss Tessar-vidvinkel med T* antirefleksbelægning og optisk billedstabilisering
 • 16 mm f/22 ultravidvinkel med 12 Mp og 1/2,5″ billedsensor
 • 50 mm f/24 med optisk billedstabilisering og 12 Mp 1/2,9″ billedsensor
 • 4K 120 fps video
 • 20 fps skudtakt
 • 6,5″ 4K HDR OLED-skærm i 21:9-format af Corning Gorilla Glass Victus med 120 Hz opdateringsfrekvens
 • Dolby Atmos, 3,5 mm hovedtelefonstik, stereohøjttalere og understøttelse af Hi-Res Audio og 360 Reality Audio
 • Qualcomm Snapdragon 888 5G
 • 166 x 72 x 8,8 mm, 211 g, IP65/68-certificeret

Med den nye 1 tommes billedsensor og deres Bionz billedprocessering mener Sony, at PRO-I skal kunne levere en billedkvalitet, som andre mobiler er ikke i nærheden af. Her sigter de nok mest til 24 mm objektivet, hvor 1 tommes sensoren sidder, men det skal selvfølgelig blive interessant at se, hvordan både den og de to andre kameraer på mobilen klarer sig i forhold til iPhone 13 Pro.

Hovedkameraet – hvis man kan kalde det dét – har mekanisk blænde, der kan skifte mellem f/2.0 og f/4.0, som vist på billedet herunder.

Det har også rimelig seje videoegenskaber med 4K ved 120 Hz, men også Sonys Cinematography Pro, som vi kender fra Sonys professionelle (Cine Alta) Venice-videokameraer.

En separat Creator-indstilling skal give fotografen korrekte farver og ditto hvidbalance, og et panel på siden af skærmbilledet indeholder en række indstillingsmuligheder, som man ikke ellers ser på en mobil.

Xperia PRO- I_Vlog_completeFront_black-Large Vlog_muffGhosted_black-Large
<
>

Der kommer også en Vlog-monitor til Xperia PRO-I, som er en 3,5 tommers skærm, man sætter på og kobler til mobilen. Desuden kan mobilen kobles til en ekstern mikrofon, og med håndgrebet GP-VPT2BT har man en handy video-rig.

Ergonomi er nemlig en akilleshæl for mange mobiler, men håndgrebet og et lidt anderledes design af siderne og udløserknappen på mobilen skal langt hen ad vejen løse problemet, ifølge Sony.

Sony Xperia PRO-I har 12 gigabyte intern hukommelse og 512 gigabyte ROM, men kan også bruge Micro SDXC-hukommelseskort op til 1 terabyte. Så burde der være plads til nogle 4K-optagelser og raw-filer.

Med autofokus hentet fra Sonys professionelle kameraer i Alpha-serien er det meget muligt, at PRO-I har den bedste autofokus blandt mobilerne på markedet. Sonys Real-time Eye-AF er i hvert fald blandt de hurtigste og mest præcise fokussystemer i øjeblikket, og få er så gode til at spore objekter under optagelse.

Pris og tilgængelighed

Sony Xperia PRO-I kommer i udvalgte butikker i løbet af december. Prisen er hintet til 1.800 euro, eller ca. 13.500 kroner. Men det er billigt sammenlignet med et professionelt videokamera, og for dem, der laver meget indhold med mobilen, kan kameraerne på PRO-I være så fristende, at prisen måske ikke spiller nogen rolle.

 

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Lysstærk supervidvinkel Med 18 mm brændvidde kan Panasonic Leica-objektivet fange endnu mere af motivet.
Avanceret minidrone flyver hvor som helst DJI Mini 3 Pro har fuldvoksne funktioner, men er så lille, at den flyver under radaren på dronereglerne.
Professionelt kamera med unik funktion Canon EOS R3 har en unik funktion og alt, hvad et flagskibskamera har brug for. Bortset fra to ting.
Lysstærk og forbedret Sony-zoom Lavere vægt og bedre ydelse er nøgleordene for Sony FE 24-70 mm F2.8 GM II.
Fem tips til bedre påskebilleder Den skarpe sol er ikke fotografens bedste ven. Her får du at vide, hvordan du undgår den og fire andre ting, der kan ødelægge dine billeder.
Leica lancerer sort Summicron 28 mm f/2 Laves i et lille antal med en forbedring, som man skal se nøje efter.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend