Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

Sony ILME-FX30 Super 35 videokamera

Sony FX30 er et professionelt videokamera i handy format.

Skrevet af / 29/09/2022 - 12:58
Sony ILME-FX30 Super 35 videokamera

Det kompakte Sony ILME-FX30 er lidt af et kraftkarl for indholdsleverandører, der lever af at lave video til alle mulige formål. FX30 er bestemt i den håndholdte klasse, og det har Sony opnået ved at inkorporere en APS-C billedsensor, der giver Super 35 format.

Kameraet er det mindste i Sonys Cinema Line af professionelle videokameraer, og har udskiftelig optik, 10-bit 422 video i 4K Super 35 format, Log-optagelse, og er i stand til at importere forskellige LUT’er (Look Up Table), der kan vises på skærmen – således at fotografen og instruktøren kan se, hvordan optagelserne kan se ud efter efterbehandling.

Foto: Sony

FX30 er mindre end FX3 og har en 26 megapixel bagbelyst APS-C CMOS billedsensor med både digital og mekanisk stabilisering, og forskellige billedformater. Den kan tage still-billeder i 20 Mp opløsning, og man kan skyde 6K video oversamplet til 4K60p for at opnå højere filkvalitet.

Kameraet understøtter også 4K120p med 1,62 x beskæring og 240 fps i fuld HD.

Foto: Sony

Hvis du tilslutter en ekstern optager, som f.eks. en Atomos Ninja V+, kan du sende 16-bit video i råformat via HDMI, og kameraet kan gemme video i 10-bit 422, også i H.265 eller H.264.

Den har Sonys S-Cinetone-stil, der naturligvis understøtter Log-film og har Cine El, Cine El Quick og flere ISO-indstillinger på optagelse med S-Log3 gammakurve, med fleksibel farvegradering i efterbehandlingen.

Foto: Sony

Sony siger at kameraets Exmor R billedsensor har såkaldt dobbelt ISO, her 800 og 2500 ISO med samme lave støjniveau, og over 14 trin af billeddynamik.

FX30 er tilgængelig sidst i oktober, og prisen for kameraet med håndtag og XLR-kontakter er oplyst til 21.999 kr, men det kan også leveres uden til 17.999 kr.

Foto: Sony

Lasse Svendsen
(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Nikon Z9 får nye funktioner

Seriøs billedmaskine fra Leica

Gammelt filmformat får en renæssance

Afslører nyt zoomobjektiv

Ekstrem på alle måder

Kan blive umulig at få fat i

Lille, let og lysstærk

Kompakt superzoom til fuldformat

Får længe ventede opdateringer

Lille kamerataske med masser af plads

Hurtigere og mere brugbart flagskib

Kompakt 100 MP kamera fra Hasselblad

0
Scroll to Top