TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
L&B’s JULEKALENDER 2022
Nyhed

Sony ILME-FX30 Super 35 videokamera

Sony FX30 er et professionelt videokamera i handy format.

forfatter
Publiceret 29/09/2022 - 12:58

Det kompakte Sony ILME-FX30 er lidt af et kraftkarl for indholdsleverandører, der lever af at lave video til alle mulige formål. FX30 er bestemt i den håndholdte klasse, og det har Sony opnået ved at inkorporere en APS-C billedsensor, der giver Super 35 format.

Kameraet er det mindste i Sonys Cinema Line af professionelle videokameraer, og har udskiftelig optik, 10-bit 422 video i 4K Super 35 format, Log-optagelse, og er i stand til at importere forskellige LUT’er (Look Up Table), der kan vises på skærmen – således at fotografen og instruktøren kan se, hvordan optagelserne kan se ud efter efterbehandling.

Foto: Sony

FX30 er mindre end FX3 og har en 26 megapixel bagbelyst APS-C CMOS billedsensor med både digital og mekanisk stabilisering, og forskellige billedformater. Den kan tage still-billeder i 20 Mp opløsning, og man kan skyde 6K video oversamplet til 4K60p for at opnå højere filkvalitet.

Kameraet understøtter også 4K120p med 1,62 x beskæring og 240 fps i fuld HD.

Foto: Sony

Hvis du tilslutter en ekstern optager, som f.eks. en Atomos Ninja V+, kan du sende 16-bit video i råformat via HDMI, og kameraet kan gemme video i 10-bit 422, også i H.265 eller H.264.

Den har Sonys S-Cinetone-stil, der naturligvis understøtter Log-film og har Cine El, Cine El Quick og flere ISO-indstillinger på optagelse med S-Log3 gammakurve, med fleksibel farvegradering i efterbehandlingen.

Foto: Sony

Sony siger at kameraets Exmor R billedsensor har såkaldt dobbelt ISO, her 800 og 2500 ISO med samme lave støjniveau, og over 14 trin af billeddynamik.

FX30 er tilgængelig sidst i oktober, og prisen for kameraet med håndtag og XLR-kontakter er oplyst til 21.999 kr, men det kan også leveres uden til 17.999 kr.

Foto: Sony

Læse hele artikkelen? eller bliv medlem af LB+.

Med LB+ får du adgang til ALT indhold på lydogbillede.dk

LB+ inkluderer
  • Over 5.000 produkttests
  • Undgå fejlkøb med vores råd og guides
  • Deltag i L&B-forummet med andre lyd- og billedentusiaster
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Altid opdateret på sidste nyt
  • Nyhedsbrev direkte i din indbakke
  • L&B TechCast – en podcast af Lyd & Billede
  • Ingen bindingsperiode – opsig, når du vil!

Vi tester for dig!

4 uger 39kr
(prøveperiode, ingen bindingstid.)
12 Måneder 800 kr
(du sparer 216 kr)
12 Måneder 895kr
(med 11 utgaver af magasinet)
forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

Skriv en kommentar

Retroentusiasternes drømmekamera Fujifilm X-T5 beholder den klassiske betjening, men foretager et kvantespring på billedkvalitet.
Næsten perfekt allroundobjektiv Et makroobjektiv uden begrænsninger er ikke let at finde. Dette fra Fujifilm kommer vældig tæt på.
Eksklusiv specialudgave hylder kendt ur Leica-kamera for entusiaster.
Som at sidde i cockpittet Du kan optage fantastiske videoer med denne drone, men først skal du lære at flyve.
Sigma-zoom til Fujifilm Lysstærk og prisbillig normalzoom
Se, et nyt spejlreflekskamera Det er næsten utroligt, at det nyeste kamera fra Pentax er et spejlreflekskamera.
Følg Lyd & Billede