TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

Sony FE 20-70 mm F4 G

Sonys nye normalzoom er usædvanlig.

forfatter
Publiceret 20/01/2023 - 10:00

Sony FE 20-70 mm F4 G. Læs det en gang til. Så vil du sikkert bemærke, at dette er lidt mere specielt end vanligt for en normalzoom. De plejer at dække et område på 24 til 28 mm i den ene ende og 70 til 105 mm i den anden.

Her er vidvinklen endnu bredere. Med 20 mm i den vide ende udvider Sony FE 20-70 mm F4 G anvendelsesområdet sammenlignet med selv en 24-70 mm zoom. Forskellen mellem 20 og 24 mm er cirka 10 grader til fordel for 20 mm brændvidden, hvilket er meget nyttigt især til landskabsfotografering.

Sony-objektivet er ikke helt unikt. Det er ikke længe siden, at Panasonic lancerede Lumix 20-60 mm F3.5-5.6, men der er langt mellem 20 mm zoomobjektiverne, så dette er en lille sluttet kreds.

Ananda Joinet med FE 20-70 mm f/4 G og Sony α7 IV. (Foto Sony)

Det er et relativt kompakt objektiv, vi har med at gøre her. Moderat, men konstant lysstyrke ved f4 uanset brændvidde er en fordel ved videooptagelse, og mere end lysstærkt nok til det meste. Måske med undtagelse af astrofotografering.

Objektivet har programmerbar funktionsknap, fokusring, zoomring og blændering fra f4 til f22. Det er også vejrbestandigt, men har ikke indbygget billedstabilisator. Det har to twin lineære XD-fokusmotorer, som skulle være op til 60 procent hurtigere end motorerne i den ældre FE 24-70 mm F4.

Læs også Fænomenal 50 mm til Sony-kameraer Det er knivskarpt helt ud i kanterne og koster en del, men for nogle vil det være alle pengene værd.

Indvendigt sidder der 16 linseelementer, fordelt på bl.a. to specialslebne asfæriske, tre ED-elementer, et asfærisk ED-element og et almindeligt asfærisk element.

FE 20-70mm F4 G vil være tilgængeligt fra februar 2023 hos et udvalg af Sony-forhandlere til 12.490 kroner.

Samtidig med lanceringen af FE 20-70 mm F4 G annoncerer Sony, at de også er i gang med at udvikle en FE 300 mm F2.8 GM OSS tele, som de planlægger at lancere i begyndelsen af 2024. Noget mere konkret ved vi ikke i skrivende stund.

 

Ananda-Joinet-sample1 DSC06585 DSC06347
<
>
© Ananda Joinet
Læse hele artikkelen? eller bliv medlem af LB+.

Med LB+ får du adgang til ALT indhold på lydogbillede.dk

LB+ Måned

kr 89,00

KØB

LB+ Uge

kr 45,00

KØB
Ingen bindingsperiode. Fornyes automatisk.

Læs også:

Årets bedste kameraer 2022-2023

Før du vælger nyt kamera

For at finde det rette kamera, skal man først definere, hvad det primært skal bruges til.

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

Skriv en kommentar

MSI Creates a Graphics Card with Creators, Designers, and Artists in Mind Every day, designers and creators sit at their desk to make magic. Whether it is editing the next viral TikTok, or designing a 3D motion graphic character, designers and creators need a graphics card they can rely on.
lbpluss
Optag god lyd i marken DJI Mic lover kabelfri studielyd i knaphulsmikrofoner.
lbpluss
En helt speciel zoom Sonys nye normalzoom er usædvanlig.
lbpluss
Den fedeste zoom, vi har set 10x ultra-telezoom til fuldformat.
lbpluss
Lumix S5II og S5IIX: Kompakte fuldformatkameraer, vi savler over Panasonics kompakte fuldformatkamera Lumix S5II kan endelig filme med fasebaseret autofokus. S5IIX giver yderligere heftige videofunktioner.
lbpluss
Guide til analoge kameraer At fotografere analogt er enormt populært. Her er de kameraer, vi anbefaler.
Følg Lyd & Billede