Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

Sony a9 III fuldformat-kamera

Sony a9 III er det første kamera med global lukker.

Skrevet af / 08/11/2023 - 12:41
Sony a9 III fuldformat-kamera

Sony er først med en sensorteknologi, vi længe har ventet på. Den er ikke ny, og den findes allerede i billedsensorer, men de er lavet til specielle formål og er ikke kommercielt tilgængelige. Det bliver Sony a9 III, verdens første fuldformat-systemkamera med global lukker. Hvilket næsten er en revolution i et kamera med så stor en billedsensor.

Foto: Sony

Fordelene ved en global lukker er mange. En konventionel billedsensor lagrer informationen progressivt. Selv om det går lynhurtigt, er det en scanning af lyset, der starter i overkanten af billedsensoren og slutter nederst. Det er sådan, alle kameraer er bygget, fra de mindste til de største. Men ikke Sony a9 III.

Global lukker

Foto: Sony

Med en global lukker kan man glemme alt om rolling shutter, som forvrænger vertikale linjer på video, og lukkerhastigheden – og serieoptagelse – har næsten ingen begrænsninger. Der vil heller ikke være banding – striber på billederne.

Læs også Sony-kamera slår konkurrenterne på én ting Sony a9 II frister sportsfotograferne med verdens bedste autofokus.

Sony a9 III kan skyde billedserier på op til 120 fps, og den hurtigste lukkertid er 1/80.000s. Eller 1/16.000s ved serieoptagelse. En separat knap foran, mærket C5, giver ekstra boost ved serieoptagelse, så du hurtigt kan skifte mellem normal optagelse og hurtig serieoptagelse.

Flashen kan synkroniseres ved alle lukkertider, da en global lukker åbner alle sensorer samtidigt, når billedet tages.

Fuld fokus og lysmåling

Foto: Sony

Og det er ikke alt. Kameraet fokuserer kontinuerligt ved serieoptagelse og måler lyset mellem hvert billede. Der er heller ingen blackout i søgeren, selv ved 120 fps. Søgeren er i øvrigt Sonys 9,44 Mp OLED med 0,9 x forstørrelse. En fantastisk søger, som nu er fuldstændig fri for black out.

4K/120fps

Foto: Sony

CMOS-billedsensoren har ikke mere end 24,6 megapixel, men ingen har brug for mere i et kamera, der er skræddersyet til sport og action, sådan som Sony a9 III er. Billedsensoren har fem-aksers stabilisering, op til otte trin.

To Bionz XR-billedprocessorer samler information fra den stablede billedsensor, og kameraet understøtter fuld 4K / 120fps ved 10-bit 420 og 4K / 60p ved 10-bit 422 fra hele billedsensoren, samplet fra 6K-opløsning i XAVC S-I 4K.

Vertikalgreb

Foto: Sony

α9 III har Sonys S-Cinetone-videoprofil, som professionelle kender fra Sonys videokameraer i Venice-serien, og S-Log3-grading samt LUT-import til efterbehandling.

Stillbilleder og video kan lagres på to CFexpress Type A-hukommelseskort eller SD-kort med UHS-II. Man kan også få et VG-C5 vertikalgreb til kameraet.

Foto: Sony

Pris

α9 III kan bestilles nu, og kamerahuset alene koster 53.990 kroner.

Foto: Sony

FE 300mm F2.8 GM OSS

Og lad os ikke glemme, at Sony lancerede en ny 300 mm samtidig med kameraet. Det er det hidtil mindste og letteste 300 mm-objektiv til fuldformat. Det vejer 1.470 g og har to XD lineære fokusmotorer indeni, billedstabilisering og stativfæste.

Foto: Sony

Objektivet kommer først i handelen til foråret 2024, men prisen er allerede klar: 51.990 kroner.

Foto: Sony
Lasse Svendsen
(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home

LB+

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede

LB+ Home

Fuld adgang til alt indhold på L&B Home

29,- / for 30 dage
87,- / mnd
50,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer
Vi har ingen bindingsperiode, du kan sige abonnementet op, når du vil.

Årets sejeste kamera?

Bygget til action

Et væld af nyheder fra Canon

Ny billedsensor og fasebaseret autofokus

Farverigt og kompakt systemkamera

Se Canons flagskibskamera

Her kan du spare mange penge

Endelig mere optik til Canon

Kraftfuld retro-blitz

DJI giver manuelle objektiver autofokus

Prof-video på iPhone

Lysstærk og kompakt zoom

Scroll to Top