Objektiver

De tre nye objektiver er tilpasset fuldformatkameraer, og rækker fra vidvinkel til en kraftig tele på 500 mm.
forfatter

Sigmas nyeste objektiv i Art-serien, som er deres bedste, består af en lysstærk portrætlinse, en ægte vidvinkel-zoom og en ordentlig tele. Ifølge Sigma er HSM-fokusmotoren forbedret med et højere drejningsmoment og glattere fokusering.

85 mm F1.4 DG HSM Art er, ligesom de andre i Art serien, tilpasset fuldformat-kameraer fra Canon og Nikon, og med så god lysstyrke skulle 85’eren være et fremragende portrætobjektiv under alle lysforhold. Også når du har brug for ekstra smal skarphedsdybde, der virkelig kan motivet fra for- og baggrunden.

Foto: Sigma
Foto: Sigma

Som man kan se, er det ikke en en småting, vi taler om. 85’eren kommer mod slutningen af året, og prisen bliver ca. 9.600 kroner.

I oktober eller november kommer den nye 12-24 mm f4 DG HSM Art. En vidvinkelzoom med god lysstyrke, der er vejrtæt. Mindste fokuseringsafstand er opgivet til 24 cm ved 24 mm brændvidde og 25,8 cm ved 12 mm.

Den skal koste ca. 12.800 kroner, og Sigma hævder, at det er rettegnende og skarpt helt ud til kanterne.

Foto: Sigma
Foto: Sigma

Art Serien storebror er den nye 500 mm f4 DG OS HSM Sport. Som navnet antyder, er den et action-objektiv, men den er sandsynligvis lige så egnet til at skyde vilde dyr. Og selvfølgelig vejrtæt.

500’eren kan også bruges med telekonverterne TC-1401 og TC-2001, som giver henholdsvis 700 mm F5.6 og 1000 mm f8. Det er praktisk, når du har brug for ekstra rækkevidde.

Foto: Sigma
Foto: Sigma

500’eren kan også købes fra oktober eller november, til den nette pris af 48.000 kroner.

Alle tre kan bruge Sigmas MC-11-adapter, der gør det muligt at bruge Canon-versionen på et Sony kamera med E-bajonet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.